Νέο, αμιγώς γυναικείο πρωτάθλημα προτείνει ο Ecclestone

Σχετικά άρθρα

Carmen Jorda

Αρκετές φορές μάς έχουν απασχολήσει οι γυναίκες. Όχι, δεν αναφέρομαι γενικά στις γυναίκες, γιατί δεν είναι απλά «αρκετές φορές», αλλά κάθε μέρα. Τέλος πάντων, αναφέρομαι στο ενδεχόμενο να έχουμε κάποιον αγώνα Formula 1 με τη συμμετοχή έστω και μίας γυναίκας. Το άθλημα έχει προσθέσει τα τελευταία χρόνια τις Susie Wolff και Carmen Jorda, η οποία πρόσφατα απέκτησε ρόλο οδηγού εξέλιξης για τη Lotus.

Δε φαίνεται, τουλάχιστον για την ώρα, πως θα δούμε κάποια γυναίκα ν’ αγωνίζεται με τους υπόλοιπους σ’ έναν κυριακάτικο αγώνα, έτσι το αφεντικό της Formula 1, Bernie Ecclestone, προτείνει κάτι διαφορετικό: ένα νέο πρωτάθλημα το οποίο θα δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο για χάρη των γυναικών.

Σκέφτηκα ότι θα είναι μια καλή ιδέα για να τους δώσουμε μία βιτρίνα. Για κάποιο λόγο, οι γυναίκες δεν έχουν έρθει και δεν είναι επειδή δε το θέλουμε εμείς. Φυσικά και το θέλουμε, διότι θα προσελκύσουν πολλή προσοχή και δημοσιότητα, και πιθανώς πολλούς χορηγούς.

Πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου, έτσι προτείνω στις ομάδες να έχουμε ένα ξεχωριστό πρωτάθλημα και, ίσως με αυτόν τον τρόπο, να καταφέρουμε να φέρουμε κάποια γυναίκα στη Formula 1. Θα μπορούσε να τρέχουν πριν από τον κύριο αγώνα ή το Σάββατο, έτσι θα είχαν το δικό τους ενδιαφέρον. Είναι μόνο μια σκέψη αυτή τη στιγμή, αλλά νομίζω πως θα ήταν τέλειο για τη Formula 1 και για όλο το Grand Prix.

A50A9722

Η Wolff πήρε θέση γι’ αυτό, ωστόσο η Σκωτσέζα δηλώνει αντίθετη με την ιδέα του 84χρονου εξηγώντας το γιατί.

Δεν είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για να πας μπροστά. Κατ’ αρχάς, δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να γεμίσουμε το grid με γυναίκες που είναι αρκετά καλές. Έπειτα, έχω τρέξει σε όλη μου την καριέρα ως κανονικός ανταγωνιστής. Γιατί να κοιτάξω έναν αγώνα που υπάρχει ανταγωνισμός μόνο μεταξύ γυναικών;

Με το χέρι στην καρδιά, δε θα μ’ ενδιέφερε τόσο η νίκη σ’ έναν τέτοιο αγώνα. Θα προτιμούσα να μην τρέξω, καθώς τι κερδίζω; Έναν αγώνα που απλά κοιτούν κάθε γυναίκα για να συμπληρωθεί το grid.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα