-

Η BMW μέσω του Shawn Ticehurst, επικεφαλής προϊοντικού σχεδιασμού της BMW Αυστραλίας έκανε σαφές πως δεν πρόκειται να υπάρξει μικρότερο crossover από την BMW X1, μιας και το μοντέλο αυτό θα τοποθετούνταν απέναντι από το MINI Countryman.

Δήλωσε πως η X1 θα βγει και σε τετράπορτη coupe έκδοση που θα ονομαστεί X2, ενώ σε ότι αφορά την επόμενη γενιά της X3, είπε πως θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2018, είτε στην έκθεση του Detroit είτε στην έκθεση της Γενεύης. Ο Ticehurst ρωτήθηκε και για την 1-Series Sedan για την οποία ξεκαθάρισε πως αρχικά θα πωλείται μόνο στην αγορά της Κίνα, αλλά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να πωλείται και σε άλλες αγορές.

BMW 1-Series Sedan 2016 spy photos

Το μπροστοκίνητο αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται πάνω στην UKL1 πλατφόρμα και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2017. Έχει κωδική ονομασία F52, με φυσικούς του αντιπάλους να είναι το Audi A3 Sedan και η Mercedes-Benz CLA. Από κινητήρες θα προσφέρεται με τους ίδιους που συναντάμε στην facelift Σειρά 1 και στη Σειρά 2 Active Tourer. Αυτό σημαίνει ότι θα διαθέτει μία ποικιλία τρικύλινδρων (1.500 κ.εκ) και τετρακύλινδρων (2,0-λίτρων) υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, ενώ στη διαθέσιμη γκάμα θα υπάρχει και μια plug-in υβριδική έκδοση.