410637

Η Tesla Motors θέλει να μπει στο «παιχνίδι» των αυτόνομων αυτοκινήτων και θα το κάνει αυτό, παρουσιάζοντας ένα αυτοκίνητο ικανό να λειτουργεί στον «αυτόματο πιλότο» μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Όπως έχει ανακοινώσει ο CEO της φίρμας, Elon Musk, το αυτοκίνητο πάνω στο οποίο δουλεύει αυτή τη στιγμή η Tesla, θα επιτρέπει στον οδηγό να παραδώσει το 90% του ελέγχου του οχήματος στον υπολογιστή του αυτοκινήτου. Εξελίσσεται στο σύνολό του in-house, από τους μηχανικούς της Tesla που θα χρησιμοποιούν τεχνολογία της Tesla και όχι από κάποια άλλη εταιρία.

Τα τρία χρόνια που έχει θέσει ως προθεσμία ο Musk είναι ιδιαίτερα φιλόδοξη συγκρινόμενη με άλλων κατασκευαστών αλλά και αναλυτών που υπολογίζουν πως 10-15 χρόνια είναι πιο ρεαλιστική διορία για ανάπτυξη αυτόνομου οχήματος αλλά μην ξεχνάμε πως ο Musk δεν μίλησε για αυτόνομο όχημα αλλά για όχημα κατά 90% αυτόνομο. Ίσως το τελευταίο 10% να είναι δύσκολο…

Η Bosch, σήμερα, μέσω ενός CGI video μας δείχνει πως θα είναι η καθημερινότητα μας με ένα τέτοιο αυτόνομο αυτοκίνητο και επέλεξε να το κάνει μέσα από ένα Tesla Model S. Αποτελεί ουσιαστικά teaser της Bosch Mobility Solutions και μας δείχνει πως αντιλαμβάνεται η εταιρία τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε καταστάσεις κίνησης, πότε θα παίρνει τον έλεγχο ο οδηγός και πότε θα έχει τη κυριότητα του αυτοκινήτου ο υπολογιστής.

Πως βλέπεις εσύ την προοπτική των αυτόνομων αυτοκινήτων. Θεωρείς ότι θα σε ξεκουράζουν από τις βαρετές καθημερινές διαδρομές ρουτίνας; Είσαι σε θέση να εμπιστευτείς την σωματική σου ακεραιότητα σε έναν υπολογιστή;