Button: Το μονοθέσιο είναι 10 φορές καλύτερο σε σχέση με τον χειμώνα

Σχετικά άρθρα

Jenson Button

Ορόσημο για τη φετινή σεζόν ίσως είναι το Ισπανικό Grand Prix για τη McLaren. Η βρετανική ομάδα έχει -όπως κι άλλες- αναβαθμίσεις στο μονοθέσιό της και αναμένονται αυξημένες πιθανότητες για την είσοδό της στη 10άδα, κάτι που, αν συμβεί, θα είναι η πρώτη φορά για το 2015.

Το FP2 έδειξε καλά σημάδια για την ομάδα του Woking, καθώς ο Jenson Button έγραψε τον 7ο ταχύτερο χρόνο και ο Fernando Alonso τον 11ο. Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι η εξαγωγή συμπερασμάτων δεν είναι ό,τι πιο ασφαλές μετά την Παρασκευή, ωστόσο δεν μπορεί να μείνει κρυφή η αύξηση στην ανταγωνιστικότητα της MP4-30, με τον Button να βλέπει τεράστια βελτίωση σε σχέση με τις χειμερινές δοκιμές στην ίδια πίστα.

Δε νομίζω ότι μπορούν να γίνουν συγκρίσεις, διότι είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Υπάρχει τεράστια διαφορά σε σχέση με τις χειμερινές δοκιμές. Επίσης, μπορούμε να κάνουμε χιλιόμετρα, κάτι που είναι μια μεγάλη αλλαγή. Η πίστα είναι πιθανότατα πιο αργή, λόγω της ζέστης και των ανέμων, αλλά το μονοθέσιο έχει 10 φορές καλύτερη αίσθηση σε σχέση με τότε, κάτι που είναι καλό.

Ήταν η μικρότερη διαφορά μέχρι στιγμής (μιλάει για τα 1.6 δευτερόλεπτα από την κορυφή). Είναι ωραίο να το βλέπεις, αλλά είναι ακόμα ελεύθερα δοκιμαστικά. Πάντα είμαστε ταχύτεροι στο FP2 σε σχέση με τις κατατακτήριες, αλλά θα δούμε. Είναι μια υποσχόμενη μέρα όταν μας συγκρίνεις με τα παιδιά που είναι μπροστά.

Ήταν μια δύσκολη μέρα σήμερα, αλλά νομίζω ότι αυτό ισχύει για όλους. Ήμασταν ικανοποιημένοι με τη σκληρή γόμα στο FP1, αλλά ήταν δύσκολη η ισορροπία με τις θερμοκρασίες και τους ανέμους. Το FP2 μάς δυσκόλεψε με τα σκληρά ελαστικά, και η μέση γόμα ήταν πολύ καλύτερη, αλλά υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε για να βελτιστοποιήσουμε αυτό που έχουμε. Ήταν μια καλή μέρα όσον αφορά τα δεδομένα, αλλά πρέπει ακόμα να κάνουμε πολλά για να καταλάβουμε ορισμένες συμπεριφορές του αυτοκινήτου.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα