Arrivabene: Υπερβολή να λέμε ότι είμαστε στη μάχη του τίτλου

Σχετικά άρθρα

Maurizio Arrivabene

Φρούδες αποδείχθηκαν οι ελπίδες που είχε δημιουργήσει η Ferrari εν όψει Ισπανικού Grand Prix, όπως αποδεικνύει ο ρυθμός των SF15-T και W06 στον χθεσινό αγώνα, καθώς το γερμανικό μονοθέσιο, όχι απλώς ήταν αδύνατο να νικηθεί, αλλά έδειξε ότι ήταν σημαντικά πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με τους τελευταίους αγώνες.

Παρά τα 45 δευτερόλεπτα από την κορυφή, ο Sebastian Vettel θεωρεί ότι βρίσκεται στη μάχη του πρωταθλήματος των οδηγών, ωστόσο το αφεντικό του, ο Maurizio Arrivabene, ισχυρίζεται ότι τέτοιες δηλώσεις δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

Νομίζω ότι είναι υπερβολικό να λέμε ότι παλεύουμε για το πρωτάθλημα. Η διαφορά από τη Mercedes είναι εκεί και πρέπει ν’ αναλύσουμε τα δεδομένα μας, προκειμένου να καταλάβουμε τους λόγους. Οι αριθμοί μάς λένε ότι οι νέες λύσεις είναι καλές, η πραγματικότητα λέει ότι δεν είναι αρκετά καλές. Κάναμε βήματα μπροστά, αλλά έπρεπε να είναι ένα άλμα. Δεν κατηγορώ κάποιον ειδικά, παίρνω τις δικές μου ευθύνες. Πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά.

Kimi Raikkonen

Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του Kimi Raikkonen να μην επιλέξει το νεότερο πακέτο της Ferrari μετά από τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής. Αυτό ίσως δεν έχει να κάνει τόσο με την συμπεριφορά του μονοθεσίου στα χέρια του «Iceman», καθώς ο ίδιος δηλώνει ότι ουσιαστικά θυσιάστηκε, ώστε η Scuderia να παίρνει ταυτόχρονα δεδομένα και από τα δύο μονοθέσια, αφού ο Vettel έτρεχε με το νέο πακέτο στο μονοθέσιό του.

Μάθαμε πολλά από το γεγονός ότι είχαμε δύο διαφορετικά αυτοκίνητα, έτσι είμαι πιο αισιόδοξος ότι μπορούμε να δούμε τα πράγματα πιο ισορροπημένα. Προφανώς, στις δοκιμές, αλλάζεις μερικά πράγματα και ο μόνος τρόπος να το κάνεις αυτό και να δεις τη διαφορά, είναι να έχεις δύο αυτοκίνητα ταυτοχρόνως στην πίστα με διαφορετικά πράγματα.

Νομίζω ότι το Σάββατο ήμουν προετοιμασμένος για να πάρω εγώ το ρίσκο και να θυσιάσω τον εαυτό μου λίγο, και αν μπορούμε να μάθουμε και να επιταχύνουμε την εκμάθηση, τότε προφανώς αυτό μας βοηθά. Ένιωσα ότι η Mercedes ήταν ακόμα πιο μακριά απ’ ό,τι σε κάποιους αγώνες. Η πίστα ήταν δύσκολη όλο το Σαββατοκύριακο κι έδειξαν ότι έχουν λίγη περισσότερη κάθετη δύναμη και περισσότερη δύναμη. Άρα, οι συνθήκες αυτές μπορούν να δημιουργήσουν διαφορά μεγαλύτερη από το φυσιολογικό.

Είναι ένα από αυτά τα Σαββατοκύριακα που πρέπει να κοιτάξεις τι μπορείς να κάνεις στους επόμενους αγώνες, αλλά νομίζω ότι μάθαμε πολλά κι έχουμε κάποια καλά πράγματα που θα έρθουν στο μονοθέσιο. Δεν ήταν αυτό που θα θέλαμε, αλλά δεν ήταν και καταστροφή και ξέρουμε πού μπορούμε να βελτιωθούμε.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...