Ο Hamilton δε θέλει ν’ ακούσει ξανά ότι δεν πρέπει να πιέσει

Σχετικά άρθρα

Lewis Hamiltpn

Την πρώτη του φετινή ήττα από τον Nico Rosberg γνώριζε ο Lewis Hamilton στον σημερινό αγώνα. Ο Πρωταθλητής έκανε μία κακή εκκίνηση και στη συνέχεια δεν μπορούσε να βρεθεί μπροστά από τον Sebastian Vettel, μέχρι που ακολούθησε στρατηγική τριών pit stops, βάζοντας τη μέση γόμα για το τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

Όταν βγήκε από τα pits, η διαφορά του από τον Rosberg ήταν στα 20 δευτερόλεπτα, έτσι μόνο αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, θα μπορούσε ο Βρετανός να βρεθεί ξανά στην πρωτοπορία του αγώνα. Αυτό έκανε τη Mercedes να του πει στην ενδοεπικοινωνία πως ήταν άσκοπο να πιέζει, ωστόσο ο Hamilton δεν υπάκουσε και τώρα επισημαίνει ότι τέτοια λόγια δεν αρμόζουν σ’ έναν οδηγό αγώνων.

Δεν είναι καλό για ένα οδηγό να τα ακούσει αυτά. Είμαι εδώ για ν’ αγωνιστώ, όχι απλώς για να τερματίσω στην δεύτερη θέση, έτσι το αγνόησα. Στη συνέχεια, πίεσα όσο μπορούσα το μονοθέσιο και, όταν συνειδητοποίησα ότι είχαν μείνει 7 γύροι, η διαφορά ήταν στα 13 δευτερόλεπτα κι εγώ ήμουν μόνο 7 δέκατα ταχύτερος στον γύρο, έπρεπε να σκεφτώ έξυπνα και απλώς να τερματίσω τον αγώνα. Και πάλι, είναι κάτι που δε θέλεις ν’ ακούσεις, έτσι θα βεβαιωθώ ότι αυτό δεν πρόκειται να ειπωθεί ποτέ ξανά.

Δεν έπρεπε να προστατέψω τον κινητήρα, γιατί είναι μια χαρά. Έπρεπε να πιέσω τον Rosberg και αυτό μπορεί ν’ αποτελούσε ρίσκο και για τα δύο μονοθέσια. Τώρα, ξέρω ότι μπορώ να διορθώσω τα πράγματα στον επόμενο αγώνα και αυτό έχω σκοπό να κάνω. Έχω καιρό να κερδίσω εκείνο τον αγώνα και αυτή θα είναι η τρίτη μου ευκαιρία με αυτή τη σπουδαία ομάδα και αυτό το σπουδαίο μονοθέσιο. Ελπίζω ότι η τρίτη θα είναι και η τυχερή.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...