Το VW Golf facelift θα διαθέτει τεχνολογία ελέγχου με χειρονομίες

Σχετικά άρθρα

Volkswagen-Golf-R-Touch-16

Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής εξέλιξης powertrain της Volkswagen, Heinz-Jakob Neusser, το ανανεωμένο Volkswagen Golf, θα είναι το πρώτο μοντέλο της κατηγορίας του που θα διαθέτει τεχνολογία ελέγχου μέσω χειρονομιών.

Το Golf facelift, θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2016 και όπως δήλωσε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Γερμανικής εταιρίας θα χρησιμοποιεί το σύστημα που παρουσίασε για πρώτη φορά η Volkswagen στο Golf R Touch concept – απ’ όπου και δανειστήκαμε τις φωτογραφίες.

Το εσωτερικό, θα αποτελεί μία πρόγευση μελλοντικών τεχνολογιών της Volkswagen για την καμπίνα, με smartphone apps προσαρμοσμένες για χρήση σε αυτοκίνητα.

Ο χειρισμός μέσω χειρονομιών θα γίνει πραγματικότητα στο Golf στο τέλος της επόμενης χρονιάς.

Volkswagen-Golf-R-Touch-9

Δήλωσε ξεκάθαρα ο Neusser. Αν μιλάμε για το ίδιο σύστημα με αυτό του Golf R Touch concept, τότε θα αποτελείται από 3 οθόνες: μία 13 ιντσών που θα αντικαταστήσει την συμβατική στην κεντρική κονσόλα με μία ακόμα, 8 ιντσών λίγο πιο κάτω και τέλος, μία 12 ιντσών που θα αντικαταστήσει τον πίνακα οργάνων. Το σύστημα θα διαθέτει επίσης 5 αισθητήρες για τον έλεγχο των κινήσεων των επιβατών. Με το σύστημα αυτό και κάποια λειτουργίες που θα ελέγχονται μέσω χειριστηρίων αφής, το εσωτερικό του ανανεωμένου Golf δεν θα διαθέτει την συντριπτική πλειοψηφία των συμβατικών κουμπιών που διαθέτει τώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...