Για το λανσάρισμα της νέας 911 GT3 RS, η Porsche επέλεξε να εξοπλίσει όλα τα αυτοκίνητα με ελαστικά εξαιρετικά υψηλών επιδόσεων Michelin Pilot Sport Cup 2 σε διαστάσεις 265/35 ZR20 εμπρός και 325/30 ZR21 πίσω. Παραμερίζοντας το όριο μεταξύ των ελαστικών πίστας και δρόμου, το Michelin Pilot Sport Cup 2 είναι η τελευταία γενιά ελαστικών νομικά πιστοποιημένων για δρόμο και πίστα ειδικά σχεδιασμένων για αυτοκίνητα εξαιρετικά υψηλών επιδόσεων τα οποία χρησιμοποιούνται στους δρόμους και στην πίστα. Η εμπιστοσύνη την οποίαν έχει η Porsche στις επιδόσεις αυτού του ελαστικού έχει καταδειχθεί σαφώς από το γεγονός ότι αυτό είναι ο εξοπλισμός ΟΕ άλλων πρόσφατων μοντέλων της, συμπεριλαμβανομένων των 918 Spyder, Cayman GT4 και 911 GT3.

Η από κοινού ανάπτυξη αυτών των ελαστικών άρχισε με εκείνα που είναι τοποθετημένα στην 918 Spyder και αυτά αναπτύχθηκαν περαιτέρω για να ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται από τους μηχανικούς της Porsche για τη νέα προοριζόμενη για πίστα GT3 RS. Η χρησιμοποίηση ελαστικών φαρδύτερων από αυτά που είναι τοποθετημένα στην GT3 σημαίνει ότι το μέγεθος της επιφάνειας επαφής των ελαστικών είναι αυξημένο κατά 20% εμπρός και κατά 18% πίσω. Αυτό συμβάλλει ώστε να αυξάνεται σημαντικά η πρόσφυση και συντελεί επίσης στον δυναμισμό των χαρακτηριστικών χειρισμού του οχήματος στην πίστα.

Χάρη σε μία καινοτόμο σειρά τεχνολογιών που προέρχονται από τους αγώνες, όπως είναι η τεχνολογία Bi-Compound, που συνίσταται στη χρήση διαφορετικών μιγμάτων γόμας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό τμήμα του πέλματος, και όπως η τεχνολογία Track Variable Contact Patch 3.0, η οποία βελτιώνει τις πιέσεις στην επιφάνεια επαφής του ελαστικού καθώς η ίδια ποσότητα γόμας είναι πάντοτε σε επαφή με τον δρόμο ή την πίστα, είτε το όχημα οδηγείται σε ευθεία είτε σε στροφή, το Michelin Pilot Sport Cup 2 προσφέρει στους οδηγούς μοναδική ισορροπία μεταξύ ασφάλειας και απόλαυσης στην οδήγηση, κάτι που το καθιστά κατάλληλο για καθημερινή χρήση στο δρόμο, καθώς επίσης και στις πολύ απαιτητικές συνθήκες πάνω σε πίστα αγώνων. Για να το επιτύχουν αυτό, οι μηχανικοί της Michelin επικέντρωσαν στην ταυτόχρονη αναβάθμιση των επιδόσεων σε διάφορους τομείς, σε ευθυγράμμιση με τη στρατηγική Total Performance του Ομίλου.

Ως αποτέλεσμα της στρατηγικής αυτής, και σε σύγκριση με τον προκάτοχό του (Pilot Sport Cup+), το Pilot Sport Cup 2 διαρκεί μέχρι και κατά 50 τοις εκατό περισσότερο σε πίστα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ταχύτερους χρόνους ανά γύρο, αναβαθμίζει την αντίσταση στην υδρολίσθηση υπό βροχερές καιρικές συνθήκες και διατηρεί υψηλά επίπεδα ασφάλειας και απόλαυσης για τον οδηγό. Για να εξασφαλιστεί ότι η GT3 RS είναι προετοιμασμένη για δύσκολες χειμερινές συνθήκες οδήγησης, η Michelin είναι ο μοναδικός προμηθευτής του εγκεκριμένου από την Porsche-χειμερινού εξοπλισμού του αυτοκινήτου σε ελαστικά 245/35R20 91V XLTL Pilot Alpin 4 N0 μπροστά και 315/35R20 110V XLTL Pilot Alpin 4 N0 πίσω.