1249721878200420968

Έπειτα από δύο μόλις χρόνια παρουσίας στην αγορά, η Vauxhall αποφάσισε να σταματήσει να προσφέρει το Insignia Country Tourer στην Αγγλία. Ο λόγος γι’ αυτή την απροσδόκητη απόφαση, έχει να κάνει με το κόστος τοποθέτησης του νέου “Whisper” πετρελαιοκινητήρα στο συγκεκριμένο μοντέλο.

Ο δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας με τα 170 άλογα και το προσωνύμιο “Whisper”, περιλαμβάνεται στην γκάμα του απλού Insignia αλλά το κόστος της τοποθέτησης του στο Country Tourer και των ενεργειών που θα ήταν απαραίτητες ώστε να συνεργάζεται με το σύστημα τετρακίνησης του μοντέλου, κρίθηκαν ως απαγορευτικά για τις δεξιοτίμονες αγορές με δεδομένο τον μικρό όγκο πωλήσεων. Ο κινητήρας, θα μπορούσε να προσφέρεται σε δικίνητες εκδόσεις του Country Tourer αλλά οι ιθύνοντες της Vauxhall δεν το θεώρησαν πρέπον να προσφέρουν την δικίνητη έκδοση ενός μοντέλου με εκτός δρόμου σχεδιασμό και αυξημένο ύψος οπότε αποφάσισαν να το καταργήσουν.

Αξίζει να σημειώσουμε ωστόσο, ότι η Opel θα προσφέρει το Country Tourer με τον συγκεκριμένο κινητήρα σε αριστεροτίμονες αγορές.