Η McLaren θέλει αλλαγή του κανόνα “παγώματος” των power unit

Σχετικά άρθρα

Fernando Alonso on track.

Πριν λίγες μέρες ο Christian Horner ανέφερε πως η Renault ίσως αποχωρήσει από τη Formula 1, αν το 2016 δεν επιτραπεί η εξέλιξη του κινητήρα κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Ως γνωστόν, ο μεγαλύτερος πολέμιος μιας τέτοιας αλλαγής είναι η Mercedes, η οποία φυσικό είναι να θέλει να διατηρήσει το προβάδισμα που έχει ο κινητήρας της. Σύμφωνα, όμως, με τον επί κεφαλής της McLaren, Eric Boullier, οι Γερμανοί (ή στη συγκεκριμένοι περίπτωση οι Αυστριακοί) ίσως επιτρέψουν κάποιες αλλαγές.

Ναι, νομίζω πως είναι έτοιμοι και έχουν προβληματιστεί. Μιλώντας με τον Toto Wolff και τον Niki, (κατάλαβα πως) ανησυχούν για τη F1. Οπότε θεωρώ πως υπάρχει περιθώριο για αλλαγή.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, θέλουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ελευθερία (για εξέλιξη). Δείτε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Μπορείς να εξελίξεις όσο θέλεις το σασί, αλλά με τον κινητήρα βρίσκεσαι σε μια θέση στην οποία δεν μπορείς να αγωνιστείς δίκαια και από την οποία δεν μπορείς να ανακάμψεις. Οι κανόνες είναι ίδιοι για όλους και όλοι τους ήξεραν πριν μπουν στη Formula 1, αλλά πρέπει να υπάρξει κάποια ελαστικότητα.

Lauda-Wolff

Από την πλευρά του, ο μη εκτελεστικός διευθυντής της Mercedes, Niki Lauda, θεωρεί πως δεν είναι δουλειά της ομάδας του να φτιάξει τη Formula 1.

Δεν είμαι υπεύθυνος για τα πολιτικά. Με τον Toto το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να λειτουργώ την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό και επαγγελματικό τρόπο και να κερδίζω κάθε αγώνα. Γι’ αυτό είμαι εδώ. Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω.

ΠηγήAutoSport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr