Raikkonen: Η ευθύνη βρίσκεται στην ομάδα

Σχετικά άρθρα

GP AUSTRIA F1/2015

Η μεγαλύτερη αρνητική έκπληξη της ημέρας δεν είναι άλλη από τον Kimi Raikkonen. Ο Φινλανδός σημείωσε τον 18ο χρόνο σήμερα, μένοντας έξω από το Q3. Κανένας δεν κατάλαβε τι ακριβώς έγινε όταν ο «Iceman» δεν ολοκλήρωσε τον γύρο του, και η πρώτη σκέψη ήταν πως δεν είχε αρκετό καύσιμο. Αυτό, όμως, δεν ισχύει, έτσι τα ερωτήματα άρχισαν να γεννιούνται.

Παρόλο που έχουν περάσει μερικές ώρες από τις κατατακτήριες, η εικόνα δεν είναι σαφής. Ο 35χρονος αναφέρθηκε κυρίως στο γεγονός αυτό, επισημαίνοντας πως η ευθύνη θα πρέπει να βαραίνει τη Ferrari, καθώς δεν έδωσε ξεκάθαρες πληροφορίες στον ίδιο, έτσι επικράτησε μία σύγχυση που οδήγησε σε ό,τι είδαμε, όπως εξηγεί ο ίδιος.

Πήρα ορισμένες πληροφορίες από την ομάδα που προφανώς ήταν λάθος. Έκανα ό,τι μου είπαν όταν έβγαινα έξω και ποτέ δεν πληροφορήθηκα ότι το αρχικό σχέδιο δεν είναι πια πιθανό, και χάσαμε εντελώς τον γύρο. Βασικά, έκανα το φυσιολογικό και μετά δε μου είπαν ότι άλλαξε το σχέδιο. Το θέμα είναι ότι άργησαν να με βγάλουν έξω και χάσαμε έναν γύρο, κάτι που μας κόστισε πολύ. Υπήρξε κάπου λάθος και μ’ έβγαλαν πολύ αργά έξω. Άλλαξε το σχέδιο και δε μου το είπαν.

Ο αγώνας προβλέπεται σκληρός για τον Kimi, ωστόσο το καλό γι’ αυτόν είναι ότι η αυστριακή πίστα δεν είναι δύσκολη με τα προσπεράσματα. Έτσι, θα πρέπει να επιδείξει πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό και να βρεθεί αρκετά νωρίς στη βαθμολογούμενη 10άδα, προκειμένου να διεκδικήσει ένα αξιόλογο αποτέλεσμα.

Δεν είναι το ιδανικό. Θα πρέπει να ήμασταν πιο μπροστά και να παλεύουμε για τις πρώτες θέσεις. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Είναι μια μεγάλη ευθεία, αλλά έχει και δύο πολύ δύσκολες στροφές στο μέσον, έτσι οι πιθανότητες να συμβεί κάτι είναι πολύ μεγαλύτερες.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...