Η Jaguar Land Rover θα ανοίξει νέο εργοστάσιο στη Πολωνία ή στην Σλοβακία

Σχετικά άρθρα

JLR Jaguar Land Rove

H Πολωνία ή η Σλοβακία είναι οι δύο επικρατέστερες χώρες, για τις οποίες η Jaguar Land Rover καλείται να πάρει την απόφαση κατασκευής του νέου εργοστασίου της στην Ευρώπη. Η τελική απόφαση θα παρθεί μέσα στους επόμενους μήνες, με την Jaguar Land Rover να θέλει σε αυτό να κατασκευάζει 350.000 αυτοκίνητα κάθε χρόνο, από το 2019 και έπειτα, όπου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του.

Και οι δύο κυβερνήσεις θέλουν το εργοστάσιο, με την κυβέρνηση της Πολωνίας να μιλά με εκπροσώπους της JLR την ερχόμενη Δευτέρα, ώστε να καταφέρει να έρθει σε συμφωνία, μιας και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη επένδυση στη μεταποιητική βιομηχανία αυτοκινήτων στη χώρα.

Η Jaguar Land Rover έχει ήδη συμφωνήσει με την Magna Steyr για να κατασκευάζει αυτοκίνητά της στην Αυστρία, ενώ τον Οκτώβριο του 2014, άνοιξε το πρώτο εργοστάσιό της στην Κίνα, με αυτό να έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 130.000 μονάδων. Μέσα στο 2016 θα ξεκινήσει την λειτουργία του και ένα εργοστάσιο στη Βραζιλία, ενώ σκέφτεται και τις προοπτικές δημιουργίας ενός νέου εργοστασίου τόσο στο Μεξικό, όσο και στις Η.Π.Α.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...