Volvo S60 and V60 Polestar, model year 2016

Η Volvo συνεργάζεται με την Polestar από το 1996 αλλά προφανώς έκρινε τώρα ότι ήρθε η ώρα για αυτή τη συνεργασία να περάσει στο επόμενο στάδιο. Οπότε την εξαγόρασε. Οι δύο εταιρίες, συνεργάστηκαν αρχικά στα motorsports. Τα τελευταία χρόνια όμως, η τεχνογνωσία της Polestar έχει περάσει και στα αυτοκίνητα δρόμου της Σουηδικής εταιρίας και αυτή με τη σειρά της, στοχεύει ψηλά. Η Volvo θέλει να πουλήσει περίπου 750 S60 και V60 Polestar παγκοσμίως ενώ για τα ερχόμενα χρόνια, στόχος είναι τα 1.500 κομμάτια.

Πληροφορίες σχετικά με τα οικονομικά της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστές αλλά γνωρίζουμε ήδη ότι η Volvo δεσμεύτηκε να κρατήσει τους υπαλλήλους της Polestar και να τους ενσωματώσει στο δικό της ανθρώπινο δυναμικό. Όσο για το μέλλον; Η Polestar δουλεύει πάνω στον Twin Engine που αυτή τη στιγμή εξοπλίζει το XC90 T8 αλλά είναι δεδομένο ότι στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, θα βρει τον δρόμο του και για άλλα μοντέλα.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

H Volvo εξαγοράζει την Polestar

  • Η Volvo εξαγόρασε το 100% της Polestar, σουηδικού οίκου αυτοκινήτων επιδόσεων
  • Τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της Volvo στο μέλλον θα ονομάζονται Polestar

Η σουηδική Volvo Cars ανακοινώνει την εξαγορά του 100% των μετοχών της Polestar, της – επίσης σουηδικής – εταιρείας αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Η εξαγορά περιλαμβάνει και το εμπορικό σήμα της Polestar, με τη Volvo να σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την ονομασία Polestar για όλα τα μοντέλα της υψηλών επιδόσεων.

Η εξαγορά θα επιτρέψει στην Polestar να χρησιμοποιήσει στο άμεσο μέλλον την υβριδική τεχνολογία (Twin Engine), που έχει αναπτύξει η Volvo, για τη δημιουργία αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Η σουηδική μάρκα είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής plug-in υβριδικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη και πρωτοπόρος στην προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης αυτοκινήτων. Η Volvo σήμερα, εξελίσσει και κατασκευάζει μερικά από τα πιο ισχυρά και ταυτόχρονα φιλικά στο περιβάλλον υβριδικά συστήματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Volvo και η Polestar έχουν μία πολύ μεγάλη κοινή ιστορία. Συνεργάζονται στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 1996 και έχουν παρουσιάσει πρόσφατα εκδόσεις Polestar πολύ επιτυχημένων μοντέλων της Volvo, που συνδυάζουν την άνεση με την υψηλή ισχύ και την απόλυτη οδηγική εμπειρία.

Ειδικά σε αυτό αναφέρθηκε ο Χάκαν Σάμουελσον, Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars: «Η οδήγηση ενός Volvo Polestar είναι μία μοναδική εμπειρία! Αποφασίσαμε να προσφέρουμε αυτήν την εμπειρία σε ακόμα περισσότερους οδηγούς Volvo, ενισχύοντας με ανθρώπινο δυναμικό το brand της Polestar και υιοθετώντας το ως το όνομα για τα μελλοντικά μοντέλα υψηλών επιδόσεων της Volvo.»

Η Volvo Cars υπολογίζει σε πώληση 750 περίπου S60 Polestar και V60 Polestar για το 2015, σε παγκόσμιο επίπεδο. Συνολικά, οι πωλήσεις υψηλών επιδόσεων μοντέλων Polestar το 2015 αναμένονται να ξεπεράσουν τις 1.500. Σε αυτά τα νούμερα φυσικά δεν περιλαμβάνονται τα μετά την πώληση (after market) βελτιωτικά πακέτα της Polestar, τα οποία είναι πολύ δημοφιλή – και στην Ελλάδα – ανάμεσα στους κατόχους μοντέλων της Volvo.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξαγορά, ιδίως όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη, δεν έχουν ανακοινωθεί. Όλο το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό της Polestar θα απορροφηθεί από τη Volvo Cars. Η αγωνιστική ομάδα της Polestar θα παραμείνει υπό τη διεύθυνση του Κρίστιαν Νταλ (Christian Dahl), παλιού οδηγού αγώνων και μέχρι πρότινος ιδιοκτήτη της Polestar, αλλά με διαφορετικό όνομα, το οποίο θα αποτελέσει αντικείμενο μελλοντικής ανακοίνωσης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Η Volvo Cars εξαγόρασε την Polestar Performance AB, η οποία έχει ως αντικείμενο εξέλιξη λογισμικού για αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων και after market βελτιωτικές λύσεις, τόσο hardware όσο και software, καθώς και την Polestar Holding AB, ιδιοκτήτρια των εμπορικών σημάτων της Polestar. Στην εξαγορά δεν περιλαμβάνεται η αγωνιστική ομάδα της Polestar.

Τα Volvo S60 Polestar και V60 Polestar διαθέτουν ένα εξελιγμένο από την Polestar σασί και χρησιμοποιούν κινητήρα Τ6 ισχύος 350 ίππων, που εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9”. Τα συγκεκριμένα μοντέλα αποτελούν δήγμα γραφής της συνεργασίας Volvo και Polestar στη δημιουργία ενός αυτοκινήτου επιδόσεων, που προσφέρει την απόλυτη οδηγική εμπειρία που συνδυάζεται με υψηλότατα επίπεδα αδρεναλίνης.

[/learn_more]