Κοντά στην ολοκλήρωση των εργασιών βρίσκεται η πίστα του Μεξικού

Σχετικά άρθρα

Red Bull

Περισσότερα από 23 χρόνια μετρά το Μεξικό χωρίς να φιλοξενήσει Grand Prix της Formula 1. Ήταν το 1992 όταν τα μονοθέσια αποχαιρέτισαν το Autodromo Hermanos Rodriguez, ωστόσο πλησιάζει η στιγμή που θα διοργανωθεί ξανά εκεί αγώνας, καθώς η χώρα επιστρέφει φέτος στο καλεντάρι. Μία από τις αλλαγές που γίνονται στην πίστα, είναι η κατάργηση της θρυλικής στροφής Peraltada, και όλοι εργάζονται προκειμένου τα πάντα να είναι έτοιμα για τον αγώνα της 1ης Νοεμβρίου.

Αυτό σημαίνει πως ο χρόνος υπάρχει ακόμα είναι κάτι λιγότερο από 3,5 μήνες, όμως οι άνθρωποι της πίστας δε θα πρέπει να έχουν ιδιαίτερο άγχος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Charlie Whiting. Ο Whiting επισκέφθηκε την πίστα ως εκπρόσωπος της FIA και διαπίστωσε πως η πρόοδος που σημειώνεται είναι άκρως ικανοποιητική, δηλώνοντας σχετικά:

Είμαι εντυπωσιασμένος με την πρόοδο και την ποιότητα της δουλειάς, γενικότερα. Ήμουν εδώ μόλις πριν από έναν μήνα και η πρόοδος είναι σημαντική.

Αν θέλεις ποσοστά, ο υπεύθυνος του έργου και ουσιαστικά εκπρόσωπος του Hermann Tilke, Christian EPP, είπε πως οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί κατά 75-90%.

Sochi

Ευχαρίστηση επικρατεί και στην πίστα της Ρωσίας. Όχι, εκεί δεν εκτελούνται ανάλογες εργασίες, απλώς το γεγονός πως το Grand Prix του 2016 θα διεξαχθεί, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, στη 1 Μαΐου, είναι μια πολύ ικανοποιητική αλλαγή, με τον υπεύθυνο της πίστας, Sergey Vorobyov, να εξηγείς τους λόγους για τους οποίους η ημερομηνία αυτή είναι καλύτερη από την φετινή (11 Οκτωβρίου).

Νομίζω ότι ένα Grand Prix στις καλοκαιρινές διακοπές του Μαΐου θ’ αυξήσει την προσέλευση. Περισσότερος κόσμος θα έρθει στο Sochi και θ’ απολαύσει το event.

Ακόμα μία βροντερή αλλαγή στις ημερομηνίες αφορά το Μαλαισιανό Grand Prix. Είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε αγώνα στη Sepang στις αρχές του πρωταθλήματος, αλλά το πρόγραμμα του 2016 κάνει λόγο για τις 25 Σεπτεμβρίου κάτι που δεν είναι πρόβλημα, σύμφωνα με τον επί κεφαλής Razlan Razali.

Σκεφτήκαμε να προτείνουμε στον Bernie Ecclestone να μας βάλει πριν από τη Σιγκαπούρη, αλλά τότε ήταν η περίοδος των διακοπών Hari Raya Haji. Έτσι, οι ημερομηνίες είναι μια χαρά. Έχουμε περισσότερο από έναν χρόνο για να προωθήσουμε τον αγώνα της επόμενης σεζόν και θα το κάνουμε καλά.

[Πηγές: El Mundo Deportivo, GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...