Η TVR ίσως βγάλει στην αγορά και ένα γρήγορο SUV

Σχετικά άρθρα

TVR revival

Η TVR αναγεννιέται και το αφεντικό της Les Edgar, σε συνέντευξη που έδωσε, αποκάλυψε αρκετές λεπτομέρειες σχετικά με τα μελλοντικά αυτοκίνητα που θα έχουν σχεδιαστεί από τον Gordon Murray, τον άνθρωπο που έχει σχεδιάσει την McLaren F1.

Στα φιλόδοξα πλάνα του Les Edgar, ιδιοκτήτη της βρετανικής φίρμας είναι να βγουν στην αγορά τέσσερα διαφορετικά νέα μοντέλα, με το πρώτο να έρχεται το 2017, του οποίου οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει. Αυτό θα φορά έναν V8 κινητήρα της Cosworth απόδοσης 450 ίππων, τοποθετημένο μπροστά, με το κιβώτιο ταχυτήτων να στέλνει τη κίνηση στους πίσω τροχούς. Τα αυτοκίνητα της TVR θα διαφέρουν σε φιλοσοφία από τα σύγχρονα σπορ αυτοκίνητα, τα οποία ο Edgar τα χαρακτήρισε βαριά. Έτσι η TVR πιστεύει πως υπάρχει η αγορά γι’αυτή, μιας και τα μοντέλα της θα είναι μικρά σε διαστάσεις, δεν θα ζυγίζουν πάνω από 1.100 κιλά και σχεδιαστικά “θα τρομάζουν”.

Σκέψου λίγο. 1.100 κιλά, V8 κινητήρας 450 ίππων, χειροκίνητο κιβώτιο, απουσία ηλεκτρονικών! F%@% Yeah! Το απόλυτο σπορ αυτοκίνητο, λες και γύρισε από τη δεκαετία του 1980. Και σκέψου όταν αργότερα θα βγούνε και πιο δυνατές εκδόσεις τι έχει να γίνει!

Ο Edgar συμπλήρωσε πως το πρώτο, από τα τέσσερα μοντέλα της TVR, θα κατασκευαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά για τα υπόλοιπα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η κατασκευή τους να γίνει κάπου εκτός Μεγάλης Βρετανίας, ενώ στα πλάνα τους είναι ακόμη και η επιστροφή με κάποιο αγωνιστικό στον 24-ωρο αγώνα αντοχής τους Le Mans, μιας και θεωρεί πως κάτι τέτοιο θα ήταν μια πολύ καλή διαφήμιση για την εταιρία. Η TVR θέλει στο μέλλον να παράγει τουλάχιστον 1.000-1.500 οχήματα τον χρόνο.

ΠηγήJalopnik.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...