To Youxia X είναι η νέα αντιγραφή των Κινέζων

Σχετικά άρθρα

Youxia X (1)

Και οι αντιγραφές των Κινέζων συνεχίζονται, αυτή τη φορά σειρά πήρε το Tesla Model S, και η Κίνα είναι ήδη η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Μπορεί το μοντέλο της Youxia X να μην είναι πιστή αντιγραφή του αμερικάνικου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αλλά αδιαμφισβήτητα το εμπρός μέρος είναι αρκετά ίδιο. Το ίδιο συμβαίνει και με το εσωτερικό του μοντέλου, με το προφίλ και το πίσω μέρος να μοιάζει με Lexus, με το αποτέλεσμα της μίξης μόνο άσχημο δε το λες.

Youxia (2)

Το Youxia X διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα 348 ίππων και 440 Nm ροπής, και όπως συμβαίνει και στο Model S υπάρχουν διαφορετικές τρεις επιλογές για τη χωρητικότητα των μπαταριών, με 40, 60 και 85 kWh. Με τη μεγαλύτερη επιταχύνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε 5,6 δευτ. και έχει αυτονομία 460 χλμ., ενώ με των 40 και 60 kWh αυτή είναι 220 και 330 χλμ. αντίστοιχα. Η τιμή του κυμαίνεται από 42.000 μέχρι 56.500 ευρώ, με τους Κινέζους να έχουν κρατική πριμοδότηση μέχρι 13.000 για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Youxia (1)

Παρόλο που το αυτοκίνητο εξελίχθηκε σε μόλις ένα χρόνο, η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο, με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίδονται στους κατόχους στις αρχές του 2017. Ο 28-χρονος ιδρυτής της Youxia, Huang Xiuyuan, είναι μεγάλος οπαδός του Knight Rider (Κ.Ι.Τ.Τ.) και πίσω από την εμπρός μαύρη μάσκα υπάρχει κρυμμένη μια LCD οθόνη που δείχνει διάφορα γραφικά.

Youxia (3)

Ακόμα, το λογισμικό του αυτοκινήτου έχει ονομαστεί KITT OS και δίνει την δυνατότητα να ακούγονται από τα ηχεία του αυτοκινήτου ήχοι από κινητήρες όπως της LaFerrari ή της Jaguar F-Type.

ΠηγήCarNewsChina

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...