Δικαστής μείωσε το πρόστιμο που πρέπει να πληρώσει η FCA από τα 150 στα 40 εκατ. δολάρια

Σχετικά άρθρα

Δικαστής στη πολιτεία της Georgia των Η.Π.Α ανακοίνωσε σήμερα πως η Fiat Chrysler Automobiles θα πρέπει να πληρώσει τελικά λιγότερο από το 1/3 της αρχικής αποζημίωσης που είχαν επιβάλει οι ένορκοι στην Jeep, ως αποζημίωση για τον χαμό ενός 4-χρονου αγοριού που σκοτώθηκε όταν ένα Jeep Grand Cherokee πήρε φωτιά μετά από ατύχημα.

Η αρχική αποζημίωση μιλούσε για 150 εκατ. δολάρια, με την FCA να ασκεί έφεση τον Μάιο ζητώντας από τον δικαστή να μειωθεί το πρόστιμο, μιας και το χαρακτήριζε ως “εξαιρετικά υψηλό”.

Στη πρώτη δίκη, οι ένορκοι αποφάνθηκαν πως η Chrysler ενήργησε “απερίσκεπτα αδιάφορα” όταν πούλησε στην οικογένεια του παιδιού ένα Jeep Grand Cherokee του 1999, του οποίου το ντεπόζιτο της βενζίνης ήταν τοποθετημένο πίσω από τον πίσω άξονα. Ο 4-χρονος, έχασε τη ζωή του όταν το Jeep που οδηγούσε η θεία του, χτυπήθηκε από πίσω από ένα pickup τον Μάρτιο του 2012. Από το ατύχημα προκλήθηκε διαρροή καυσίμου, που οδήγησε σε πυρκαγιά, με το παιδί να χάνεται στις φλόγες. Οι ένορκοι αποφάσισαν πως η Chrysler ευθύνεται κατά 99% για την απώλεια του παιδιού, με τον οδηγό του pickup να έχει υπαιτιότητα 1%. Έτσι την ανάγκασαν να πληρώσει 120 εκατ. δολάρια για την ζωή του 4-χρονου και επιπλέον 30 εκατ. δολάρια “για τον πόνο και την ταλαιπωρία που υπέστη”.

Η FCA υποστήριξε στην έφεση της, πως το πρόστιμο είναι 11 φορές μεγαλύτερο από κάθε απόφαση που έχει πάρει ποτέ το εφετείο, με τους δικηγόρους της εταιρίας να δηλώνουν το μακάβριο, πως το άτυχο αγόρι “δεν πόνεσε περισσότερο από 1 λεπτό” μέχρι να χάσει τη ζωή του και συνεχίζει πως τα 30 εκατ. δολάρια που όρισαν οι ένορκοι ως αποζημίωση είναι υπερβολικά.

Η οικογένεια του άτυχου αγοριού φαίνεται πως έχει δεχτεί τη μειωμένη αποζημίωση. Η FCA έχει το δικαίωμα έφεσης, αν κρίνει πως και αυτό το ποσό είναι “εξαιρετικά υψηλό”, με τον δικηγόρο της να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αυτό.

Να θυμίσω πως η FCA για το συγκεκριμένο πρόβλημα των Jeep αλλά και για μερικά ακόμη προβλήματα των μοντέλων της, πήρε πρόστιμο από τις αρχές των Η.Π.Α ύψους 105 εκατ. δολαρίων ενώ θα αναγκαστεί να αγοράσει πίσω από τους ιδιοκτήτες, 500.000+ αυτοκίνητά της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Jeep: Τα 4 πρωτότυπα για το φετινό Easter Jeep Safari

Τέσσερα πρωτότυπα ετοίμασε η Jeep για το φετινό Easter Jeep Safari που διεξάγεται για ακόμη μια χρονιά στην έρημο Moab, στην Γιούτα των HΠΑ....

Ανάκληση για 528.640 αυτοκίνητα της Mercedes

Η Mercedes-Benz ανακαλεί 528.640 δεξιοτίμονα A-Class, B-Class, CLA, EQA, EQB, GLA και GLB που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2017 και 2024, επειδή το εφεδρικό επίπεδο του...

Η Kia ανακαλεί 22.915 Soul EV

Η Kia ανακαλεί 22.915 Soul EV που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2014 και 2018 επειδή το σύστημα διαχείρισης της μπαταρίας ενδέχεται να μην αναγνωρίζει τις μη...

Ανάκληση 284.982 Dodge Charger και Chrysler 300

Η Stellantis ανακαλεί 284.982 Dodge Charger και Chrysler 300 για πρόβλημα παρόμοιο με τους ελαττωματικούς αερόσακους της Takata. Αιτία της ανάκλησης είναι το γεγονός πως...
Autoblog.gr