H Uber βλέπει τα έσοδα της αυξάνονται, σκέφτεται να μπει στο χρηματιστήριο

Σχετικά άρθρα

uber

Παρότι οι οδηγοί ταξί σε όλον τον κόσμο αντιδρούν απέναντι στα σχέδια της Uber η εταιρία συνεχίζει να επεκτείνεται με εκπληκτικό ρυθμό. Για το 2015, η εταιρία αναμένει κέρδη ύψους μεγαλύτερα των 2 δισ. δολαρίων, την ώρα που τα χρήματα που προέρχονται από τις κρατήσεις των συνεργαζόμενων αυτοκινήτων της, να εκτιμάται πως για φέτος, θα αγγίξουν τα 10,84 δισ. δολάρια.

Τα παραπάνω στοιχεία διέρρευσαν μέσω εγγράφων από μια παρουσίαση της εταιρίας σε υποψήφιους επενδυτές στην Ασία, με την Uber να αναμένει πως τα χρήματα από τις κρατήσεις των συνεργαζόμενων αυτοκινήτων της, να υπερδιπλασιαστούν το 2016, φτάνοντας στο ύψος των 26 δισ. δολαρίων.

Στις προθέσεις της εταιρίας, είναι η Uber Global, να βγει σε δημόσια προσφορά μέσα στους επόμενους 18 με 24 μήνες, παρότι κατά το παρελθόν, οι επικεφαλής της Uber είχαν αρνηθεί πολλές φορές, την ύπαρξη οποιουδήποτε χρονοδιαγράμματος σχετικά με την πιθανή είσοδό της εταιρίας στο χρηματιστήριο.

Η Uber δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 50 χώρες, σε πολλές από τις οποίες αντιμετωπίζει νομικά ζητήματα, και επιθυμία της είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της στην Κινεζική αγορά, ενώ προσδοκά και στην ενίσχυση της θέσης της στην αγορά των Η.Π.Α. Η εταιρία κοστολογείται περί τα 50 δισ. δολάρια, περισσότερα από όσο κοστίζει π.χ η Nissan, εντυπωσιακή αύξηση, ειδικά όταν το 2013, η Uber είχε εκτιμηθεί σε 3,5 δισ. δολάρια.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...