DTM 2015, Μόσχα, Αγώνας 1ος: Νικητής ο Wehrlein!

Σχετικά άρθρα

1440862724

O Pascal Wehrlein ήταν ο νικητής του πρώτου αγώνα στη ρωσική πίστα, με τον Marco Wittmann, ο οποίος ξεκινούσε από την πρώτη θέση της εκκίνησης, να τερματίζει δεύτερος και το βάθρο συμπλήρωσε ο Bruno Spengler, επίσης με  BMW M4 DTM. Ο νεαρός Γερμανός πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη φέτος στο DTM, και σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη του Mattias Ekström με το Audi RS 5 DTM, τέθηκε και πάλι πρωτοπόρος της βαθμολογίας.

Το μεγάλο θέμα όμως στην καλοκαιρινή διακοπή, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν η τιμωρία που θα επιβαλλόταν στους Timo Scheider, Audi και Dr. Wolfgang Urlich, τον αγωνιστικό διευθυντή της Audi, μετά από το συμβάν στον τελευταίο γύρο στον προηγούμενο αγώνα, αυτόν στο Spielberg στην Αυστρία. Στη δίκη που έγινε από το DMSB, τη γερμανική Αρχή για το μηχανοκίνητο αθλητισμό και αφού εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι και τα στοιχεία, αποφασίστηκαν οι παρακάτω, (αυστηρές), ποινές:

Στον αγωνιστικό διευθυντή επιβλήθηκε ποινή εισόδου στα pits για το υπόλοιπο της σεζόν και απαγόρευσης κάθε επικοινωνίας από τον ασύρματο, ο οδηγός της Audi, Timo Scheider αποκλείστηκε στους 2 αγώνες στη ρωσική πίστα και οι 62 βαθμοί που συγκέντρωσε η εταιρεία από το Inglostadt αφαιρέθηκαν από το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Τέλος, το χρηματικό πρόστιμο που θα πρέπει να καταβληθεί από την Audi είναι της τάξης των 200.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα πάνε σε ειδικό σκοπό, που μάλλον θα είναι προώθηση νέων ταλέντων και projects για την ασφάλεια.

Για αυτό το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, ενώ θα περιμέναμε 7 αντί για 8 RS 5 DTM να είναι στη σχάρα της εκκίνησης, τελικώς, τη θέση του Scheider, πήρε ο πρωτοπόρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Formula 3, o 21-χρονος Ιταλός Antonio Giovinazzi, o οποίος είχε πάρει μια πρώτη γεύση απ’το γερμανικό αυτοκίνητο στα tests πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

1440861006

Ηλιόλουστες συνθήκες επικρατούσαν πάνω από την πίστα, ωστόσο, το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε δυο φορές την εμφάνιση του στον 40λεπτο αγώνα, με την πρώτη να είναι στον πρώτο γύρο μετά την σύγκρουση Mollina και Vietoris στην πρώτη στροφή, με τους δύο οδηγούς να εγκαταλείπουν. Στον 11ο γύρο, ο Esktröm προσπάθησε ανεπιτυχώς να περάσει τον Timo Glock, έχοντας ως αποτέλεσμα τη σύγκρουση και την εγκατάλειψη του Σουηδού και του Γερμανού, αλλά με τους αγωνοδίκες τελικώς να τιμωρούν με ποινή τριών θέσεων στην εκκίνηση στον αγώνα της Κυριακής τον οδηγό της Audi για το συμβάν αυτό.

Οι  μάχες μεταξύ Wittmann και Wehrlein κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον, με τον νεαρότερο νικητή στο DTM να περνά επιτυχώς τον πρωταθλητή στον 21ο γύρο. Σημάδια ανάκαμψης έδειξε ο νικητής των 3 πρώτων αγώνων, Jamie Green, καθώς τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Ο επόμενος αγώνας είναι σήμερα στις 16.00 ώρα Ελλάδος και μπορείς να παρακολουθήσεις το σαββατιάτικο αγώνα στο βίντεο που ακολουθεί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...