Στο σφυρί μια Rolls Royce Phantom VI Coachbuilt By Frua και η Jaguar XJ12-C του John Steed

Σχετικά άρθρα

Jaguar-XJ12-C-1

Δύο βρετανικά αυτοκίνητα με ιστορία -με το ένα να έχει και ιταλικές ρίζες – βγαίνουν τις επόμενες εβδομάδες στο σφυρί. Ο οίκος H&H Classics έχει αναλάβει την πώληση της Jaguar XJ12-C του ηθοποιού John Steed -γνωστός κυρίως από την βρετανική τηλεοπτική σειρά “The New Avengers”- η οποία και βρέθηκε θαμμένη κάτω από την σκόνη σε μια αποθήκη. Φορά έναν 5,3-λίτρων κινητήρα και ο οίκος πιστεύει πως θα πιάσει τιμή μεταξύ £10.000-£12.000 (€13.760-€16.515).

Rolls-Royce-Frua-1

Ο οίκος Bonhams πουλά μια ξεχωριστή Rolls Royce Phantom VI, δημιουργίας του ιταλικού coachbuilder Pietro Frua, ενός εκ των κορυφαίων coachbuilder των δεκαετιών του 1950 και του 1960. Η Phantom VI δεν προσφερόταν από την ίδια την Rolls-Royce σε cabriolet και έτσι ο Frua δημιούργησε μόλις 2 ανοικτές Phantom VI, από τις 355 που κατασκεύασε η Rolls Royce.

Είναι το μακρύτερο δίπορτο cabriolet του κόσμου που κατασκευάστηκε ποτέ και αρχικός του ιδιοκτήτης ήταν ο Simon van Kempen, Πρόξενος της Ελβετίας και του Μονακό. Ο Frua χρειάστηκε δύο χρόνια για να ολοκληρώσει την μετατροπή, λόγω της ασυνεννοησίας ανάμεσα σε Rolls Royce και Frua, με την πρώτη να στέλνει τις διαστάσεις του αυτοκινήτου σε ίντσες, με τους Ιταλούς να μην είναι εξοικειωμένοι με το σύστημα αυτό, μιας και μετρούν στο μετρικό σύστημα. Επίσης η Rolls Royce έδωσε λάθος την διάσταση του μεταξονίου, και έτσι το μοντέλο έχει κατά 2,54 εκατοστά (1 ίντσα) πιο μικρό μεταξόνιο. Το αυτοκίνητο εκτιμάται πως θα πιάσει τιμή μεταξύ €275.00 και €343.000.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...