Αυτό είναι το Bloodhound SSC στην τελική του μορφή

Σχετικά άρθρα

Bloodhound-SSC-2015-003

Καλώς ήλθες στην παράνοια. Καλώς ήλθες στον κόσμο του Bloodhound SSC. Έχουμε δει και στο παρελθόν το “αυτοκίνητο” που έχει θέσει ως στόχο τα 1.600 km/h αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που μας παρουσιάζεται σε όλο του το μεγαλείο.

Bloodhound SSC

Το Bloodhound SSC εκτίθεται στο Λονδίνο σε κατάσταση που οι άνθρωποι του χαρακτηρίζουν ως “95% ολοκληρωμένο”. Του λείπουν οι 2 από τους 3 jet κινητήρες και μερικά αεροδυναμικά βοηθήματα όπως το αερόφρενο και η μακριά αιχμή μπροστά από το κεντρικό πτερύγιο.  Επιπλέον, η ομάδα του Bloodhound έχει αφαιρέσει τα panels από τη μία πλευρά ώστε να είναι εμφανές στο κοινό το packaging ολόκληρου του συστήματος. Οι επισκέπτες, θα μπορούν να δούνε και τους τροχούς που θα χρησιμοποιηθούν – τόσο τους αλουμινένιους που θα τοποθετηθούν στις προσπάθειες για τα ρεκόρ όσο και τους άλλους που θα χρησιμοποιηθούν για τις δοκιμές σε χαμηλές ταχύτητες.

Bloodhound-SSC-2015-002

Το μοναδικό πράγμα που προβληματίζει τους μηχανικούς –εκτός από… ξέρω γω, όλο το concept του να κινείσαι με 1.600 km/h- είναι ότι δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμα οι κινητήρες ή το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου. Η αντλία –ένας supercharged V8 της Jaguar– θα δοκιμαστεί αργότερα μέσα στο 2015 και η ομάδα θέλει να είναι έτοιμη για δοκιμές χαμηλών ταχυτήτων –μόλις 320 km/h–  στις αρχές του 2016 πριν πάει στην Ν. Αφρική προς το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Να θυμίσω ότι το η πρώτη δοκιμή κατάρριψης του ρεκόρ, θα είναι ακριβώς αυτό. Στοχεύει στο υπάρχον ρεκόρ των 1.227,98 km/h. Αν όλα πάνε καλά, η ομάδα θα επιστέψει στο Hakskeen Pan το 2017 για το εξωπραγματικό ρεκόρ των 1.600 km/h! Φυσικά, πίσω από το τιμόνι του Bloodhound SSC θα βρίσκεται και τις δύο φορές ο Andy Green.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...