Εξελίξεων συνέχεια για το dieselgate, αφού φήμες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή λένε ότι το Δ.Σ. της Volkswagen αποφάσισε να θέσει σε διαθεσιμότητα τους επικεφαλής των τμημάτων έρευνας και εξέλιξης της Audi –Ulrich Hackenberg-, της Porsche –Wolfgang Hatz– και της ίδιας της Volkswagen –Heinz Jacob Neusser-. Να θυμίσω ότι το εποπτικό συμβούλιο της αυτοκινητοβιομηχανίας αποφάσισε την Παρασκευή που μας πέρασε να θέσει σε υποχρεωτική άδεια διάφορα υψηλόβαθμα και όχι μόνο στελέχη, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων. Ωστόσο, να τονίσω ότι τα ονόματα βασίζονται σε φήμες και δεν προέρχονται από επίσημη πληροφόρηση.

Επίσης, η Audi ανακοίνωσε ότι 2,1 εκατομμύρια παγκοσμίως επηρεάζονται από το dieselgate. Από αυτά, 1,42 εκατομμύρια βρίσκονται στην Δυτική Ευρώπη, 577.000 βρίσκονται στη Γερμανία και περίπου 13.000 στις Η.Π.Α. Τα μοντέλα που επηρεάζονται είναι τα εξής: A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 και Q5.

Τέλος, η VW Αμερικής ετοίμασε ένα ειδικό site μέσα από το οποίο προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στο κοινό σχετικά με το σκάνδαλο, με τον CEO και Πρόεδρο της VW Αμερικής Michael Horn, να δηλώσει σε video πως έχει προδοθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου προς την εταιρία, παραβιάζοντας τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων με το παράνομο λογισμικό.

Για να διαβάσεις τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο της Volkswagen πάτησε εδώ.