Χωρίς τίτλο

Τα πράγματα πηγαίνουν καλά για την TVR. Πολύ καλά θα έλεγα. Αφού στα τέλη του Αυγούστου η αναγεννημένη Αγγλική εταιρία ανακοίνωσε ότι το νέο της μοντέλο έχει ήδη κάνει sold-out για το 2017, πώς θα μπορούσαν να πηγαίνουν καλύτερα; Ίσως το γεγονός ότι ο V8 της Cosworth όχι μόνο πήρε μπροστά αλλά απέδωσε καλύτερα του αναμενόμενου και το ότι η TVR ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στο Le Mans το 2018 να είναι το “καλύτερα” που συζητούμε.

Το video του Autocar δείχνει τους Les Edgar και John Chasey κατά την επίσκεψη τους στις εγκαταστάσεις της Cosworth. Εκεί όπου ο αλουμινένιος, Coyote V8 “βρυχήθηκε” για πρώτη φορά και έκανε έναν εικονικό γύρο στη Circuit de la Sarthe. Σύμφωνα με την TVR, κάθε κινητήρας θα συναρμολογείται στο χέρι από μηχανικούς της Cosworth και ενώ επί της ουσίας μιλάμε για κινητήρα της Ford, το engine management είναι μοναδικό και προέρχεται από την Cosworth. Ο Edgar δήλωσε ότι πριν καταλήξουν στον Coyote V8, εξέτασαν πάρα πολλούς κινητήρες. Ωστόσο η απόφαση πάρθηκε λόγω αξιοπιστίας, μακροζωίας και ισχύος/βάρους.

Εκτός αυτού όμως, η TVR δήλωσε ξεκάθαρα ότι η συμμετοχή στο Le Mans είναι εξέχουσας σημασίας για την εταιρία. Σύμφωνα με το πλάνο, το 2017 θα παρουσιαστεί η αγωνιστική έκδοση του νέου μοντέλου και το 2018 θα λάβει μέρος στον 24ωρο αγώνα – πιθανότατα στην GT3 κατηγορία. Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τι μπορεί να κάνει το “δια χειρός” Murray μοντέλο, τόσο εντός πίστας όσο και έξω από αυτήν.