Η GM δέχτηκε μήνυση από 70 κατόχους Corvette

Σχετικά άρθρα

chevrolet-corvette-z06-c6-1

70 κάτοχοι Chevrolet Corvette 6ης γενιάς με τον 7.0-λιτρο V8 LS7 κινητήρα κατέθεσαν μήνυση κατά της General Motors στην οποία υποστηρίζουν ότι η εταιρία γνωρίζει πως οι κινητήρες των αυτοκίνητων τους ήταν ελαττωματικοί, αλλά δεν έχει κάνει τίποτα για να τους επιδιορθώσει.

Οι ενάγοντες υποστηρίζουν πως οι Corvette Z06 και 427 παραγωγής μεταξύ 2006 και 2014 με τον 7.0-λιτρο V8 LS7 κινητήρα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της μεγάλης φθοράς του οδηγού των βαλβίδων που αν δεν επιδιορθωθεί στην ώρα του, τότε μπορεί να οδηγήσει στο σπάσιμο του κινητήρα. Αυτό το ελάττωμα καθιστά τις συγκεκριμένες Corvette επιρρεπείς σε μηχανικές βλάβες και παρά το γεγονός πως η GM γνωρίζει γι’αυτό, δεν έχει προβεί σε κάποια ανάκληση μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με τους κατόχους των αυτοκινήτων, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της GM, ότι οι κινητήρες της λειτουργούν όπως έχουν σχεδιαστεί, οι κινητήρες σπάνε σε ένα υψηλό ποσοστό. Σύμφωνα με την αγωγή, οι οδηγοί έχουν δώσει σημαντικά χρηματικά ποσά για την επισκευή των αυτοκινήτων τους, με το πρόβλημα να εμφανίζεται ακόμη και στα αυτοκίνητα εκείνα με εξαιρετικά λίγα χιλιόμετρα. Η μήνυση σημειώνει ότι παρά το γεγονός ότι η GM γνώριζε τον αριθμό των καταγγελιών σχετικά με τις προβαλλόμενες ελλείψεις, η εταιρία επέμεινε ότι ο θόρυβος κίνησης των βαλβίδων ήταν ένα εγγενές χαρακτηριστικό του κινητήρα και ότι δεν ήταν κάποιο ελάττωμα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η GM φεύγει από τα εμβληματικά της κεντρικά γραφεία

Από το 1996 η GM έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Renaissance Centre, στο ψηλότερο κτίριο του Ντιτρόιτ, αλλά η εταιρία εγκαταλείπει τον εμβληματικό...