Η αποχώρηση της Red Bull θα γίνει μέσα από τα δικαστήρια, σύμφωνα με τον Ecclestone

Σχετικά άρθρα

Red Bull

Ένας από τους υπέρμαχους της παραμονής της Red Bull Racing στη Formula 1 είναι ο Bernie Ecclestone. Το αφεντικό της Formula 1 έχει, όμως, έναν περίεργο τρόπο να δείχνει τη αγάπη του. Το θέμα της αυστριακής ομάδας με τον κατασκευαστή κινητήρα για το 2016 δε δείχνει να τελειώνει τόσο σύντομα όσο θα ήθελαν οι υπεύθυνοι στο Milton Keynes, ωστόσο το ενδεχόμενο αποχώρησης ίσως να σκοντάψει σε κάτι άλλο.

Η RBR έχει υπογράψει συμβόλαιο παραμονής της στη Formula 1 μέχρι και το 2020, ενώ υπάρχει και το συμβόλαιό της με τη Renault που λήγει στα τέλη του 2016. Και αν το συμβόλαιο με τους Γάλλους μπορεί έτσι απλά να τερματιστεί, τότε μάλλον δε συμβαίνει το ίδιο και με το άλλο, καθώς ο 84χρονος σκοπεύει να τρέξει την ομάδα στα δικαστήρια!

Η Red Bull θα πρέπει να σταθεί στο δικαστήριο και να πει: «Ναι, έχουμε ένα συμβόλαιο, αλλά δεν έχουμε κινητήρα». Το επιχείρημά μου θα ήταν: «Υπογράψατε ένα συμβόλαιο και θα έπρεπε να είχατε σιγουρευτεί ότι θα έχετε κινητήρα όταν υπογράφατε το συμβόλαιο. Η ομάδα σας υποτίθεται ότι θα έπρεπε να το έκανε αυτό».

Από την πρώτη στιγμή, ο Ecclestone ήταν αντίθετος με τους turbo V6 κινητήρες. Ο Βρετανός συνεχίζει να υποστηρίζει τα ατμοσφαιρικά μοτέρ στη Formula 1 και πιστεύει πως οι ομάδες έχουν τη δύναμη να επιστρέψουν στους V8, αρκεί να το θέλουν πραγματικά.

Δε νομίζω ότι πρέπει να πάρουμε τη συγκατάθεση των ομάδων. Νομίζω πως θα πρέπει να τους πούμε: «Αν δεν σας αρέσει, μπορείτε να πάτε και να διαμαρτυρηθείτε». Θα μπορούσαμε να πάμε στους V8 την επόμενη σεζόν. Αυτοί οι κινητήρες μπορούν να κατασκευαστούν σε μηδενικό χρόνο. Οι κινητήρες δε θα πρέπει να είναι τόσο περίπλοκοι. Έγιναν περίπλοκοι μόλις οι μηχανικοί τους πήραν στα χέρια τους. Το προϊόν αυτό δεν κάνει για το συγκεκριμένο σκοπό.

ΠηγήIndependent

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr