13 από τα πιο σφοδρά ατυχήματα της Formula 1

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]

Lotus+F1+Teams+French+driver+Romain+Grosjean+and+McLaren+Mercedes+British+driver+Lewis+Hamilton+crash-1

Η Formula 1 είναι ταχύτητα, είναι το απόλυτο όριο για έναν οδηγό αγώνων. Όταν όμως ο οδηγός χάσει την αυτοσυγκέντρωση του ή συμβεί κάτι εξωγενές, τότε το αποτέλεσμα δεν είναι και το καλύτερο καθώς στο 90% των περιπτώσεων αυτό οδηγεί σε ατύχημα. Στην μεγάλη ιστορία της Formula1 έχουν συμβεί αρκετά ατυχήματα εμείς θα σου παρουσιάσουμε 14 από αυτά που θεωρούμε πιο σφοδρά. Ας αρχίσουμε λοιπόν!

[/nextpage]

[nextpage title=”Robert Kubica” ]

Ένα ατύχημα που ουσιαστικά δοκίμασε τα μέτρα ασφαλείας στα μονοθέσια, αλλά και τα έκανε καλύτερα. Το ατύχημα του Robert Kubica άφησε άφωνους εκατομμύρια τηλεθεατές, παρ’ όλα αυτά ο Πολωνός οδηγός δεν έπαθε κάτι το πολύ σοβαρό. Για να μην μπερδευόμαστε το ατύχημα που στέρησε το μέλλον του Kubica στην Formula 1 έγινε σε αγώνα rally.

[/nextpage]

[nextpage title=”Ralf-Jacques” ]

Το 2001 είχαμε επίσης ένα πολύ σφοδρό ατύχημα μεταξύ Ralf Schumacher και Jacques Villeneuve. Υπαίτιος του ατυχήματος ο Καναδός οδηγός της BAR Honda ο οποίος όπως ομολόγησε μετέπειτα δεν πρόλαβε να αποφύγει τον Γερμανό το αποτέλεσμα ήταν να κάνει το μονοθέσιό του αεροπλάνο για μερικά δευτερόλεπτα.

[/nextpage]

[nextpage title=”Eric Comas” ]

Ένα ατύχημα που σημαδεύτηκε από τον μεγάλο Ayrton Senna. Ο Eric Comas έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του με αποτέλεσμα να το διαλύσει ο μοναδικός οδηγός που κατέβηκε και ουσιαστικά τον έσωσε ήταν ο μεγάλος Βραζιλιάνος πρωταθλητής.

[/nextpage]

[nextpage title=”Niki Lauda” ]

Το ατύχημα που σημάδεψε για πάντα τον Niki Lauda. Ένα ατύχημα που ουσιαστικά έκαψε και παραμόρφωσε το μισό πρόσωπο του Αυστριακού Πρωταθλητή.

[/nextpage]

[nextpage title=”Mark Webber”]

Μιας και πριν μιλάγαμε για πτήσεις μονοθεσίων Formula 1 είπα να σου παρουσιάσω και μία η οποία θα ταξίδευε σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Ας κόψω όμως την πλάκα και δες πόσο βοηθά η κάθετη δύναμη που δίνει η εμπρός αεροτομή στο να μένει το μονοθέσιο στο έδαφος  και να μην γίνεται αυτό αεροπλάνο. Κατά την άποψή μου ο Mark Webber ήταν πολύ τυχερός.

[/nextpage]

[nextpage title=”R. Peterson” ]

https://www.youtube.com/watch?v=9v7qGDsa2Wc

Στο GP της Monza το 1978 είχαμε ακόμα ένα σοβαρό ατύχημα αυτό του Ronnie Peterson. Τα πράσινα φώτα άναψαν, η εκκίνηση δόθηκε, τα μονοθέσια ακουμπήσανε και το μονοθέσιο του Ronnie Peterson πήρε αμέσως φωτιά, όπως μπορείς να δεις παραπάνω στο video.

[/nextpage]

[nextpage title=”Gerhard Berger” ]

Έντεκα χρόνια μετά το ατύχημα του Ronnie Peterson στην Monza το 1989 ο Gerhard Berger στην πίστα της Imola είχε ένα αρκετά τρομακτικό ατύχημα. Ο Αυστριακός έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του σε μία γρήγορη καμπή της πίστα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί στον τοίχο και το μονοθέσιό του να πάρει φωτιά.

[/nextpage]

[nextpage title=”R. Schumacher” ]

Στην πίστα της Ιντιανάπολις ο Ralf Scumacher στην τελευταία στροφή της πίστας έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου με περισσότερα από 300 χλμ/ώρα. Η σφοδρή αυτή σύγκρουση του Γερμανού τον οδήγησε στο νοσοκομείο της αμερικάνικης πόλης.

[/nextpage]

[nextpage title=”Ayrton Senna” ]

https://www.youtube.com/watch?v=WymD-mvghf8

Ίσως το μοναδικό ατύχημα που θυμούνται όλοι στην Formula 1. Το ατύχημα που έχασε την ζωή του ο Ayrton Senna ήταν σφοδρό, καθώς το μονοθέσιο του ποτέ δεν έστριψε.

[/nextpage]

[nextpage title=”F. Alonso” ]

Το 2012 είναι σίγουρα μία σεζόν που θα θυμάται ο Fernando Alonso. Εκείνη την σεζόν και πιο συγκεκριμένα στην πίστα του Spa ο Ισπανός οδηγός είδε να περνά από πάνω του στην κυριολεξία ο Romain Grosjean για το έγινε αυτό δες το video που ακολουθεί:

[/nextpage]

[nextpage title=”Ferni-Webber” ]

https://www.youtube.com/watch?v=XRQEqPQBHiI

Ατυχημάτων συνέχεια για τον Fernando Alonso ο οποίος αποδεικνύεται εφτάψυχος. Στο μακρινό 2003 και την πίστα του Interlagos της Βραζιλίας μετά από το σφοδρό ατύχημα του Mark Webber ο Ισπανός χτυπά ένα ελαστικό από το διαλυμένο μονοθέσιο του Αυστραλού οδηγού της Jaguar με την συνέχεια να μην είναι και η καλύτερη για αυτόν.

[/nextpage]

[nextpage title=”R. Barrichello” ]

https://www.youtube.com/watch?v=XEmSIMtr4aQ

Μία θέση πριν το τέλος, ο… ιπτάμενος Βραζιλιάνος Rubens Barrichello μιας και μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί αυτός ο μοναδικός πιλότος. Ο Βραζιλιάνος στην πίστα της Imola, μετά από πάτημα του πάνω σε κάποιο kerb, απογείωσε στην κυριολεξία το μονοθέσιό του με αποτέλεσμα αυτό να προσγειωθεί στο πάνω μέρος των προστατευτικών ελαστικών.

[/nextpage]

[nextpage title=”Spa 1998″ ]

Τι δεν είδαμε μέχρι στιγμής; Μα φυσικά την πιο επεισοδιακή εκκίνηση στην ιστορία του αθλήματος! 13 ήταν τα μονοθέσια που έγιναν… σμπαράλια, ωστόσο κανένας οδηγός δεν τραυματίστηκε, παρόλο που αρκετοί τροχοί έφυγαν από τα μονοθέσια και μπορούσαν να προσγειωθούν σε κάποιο κεφάλι.

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες τους Bottas και Guanyu να μαθαίνουν να driftάρουν

Ο Valtteri Bottas και ο Zhou Guanyu, στο περιθώριο του GP της Αυστραλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην πίστα Calder...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr