1335039835

Ο αγώνας για τα αυτόνομα αυτοκίνητα έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια και η γραμμή του τερματισμού έχει τοποθετηθεί στο τέλος της δεκαετίας αλλά όλοι εμείς τον παρακολουθούμε “απ’ έξω”, δεν γνωρίζουμε τι βρίσκεται στο τέλος. Δεν ξέρουμε τι ετοιμάζει για εμάς ο κάθε κατασκευαστής. Τα πράγματα έγιναν λίγο πιο ξεκάθαρα τουλάχιστον όσον αφορά στην Cadillac, με τον CEO της, Johan de Nysschen να δηλώνει ότι η τεχνολογία πρέπει να συνυπάρχει με το πάθος.

Αν αυτό σου φαίνεται λίγο παράδοξο, ας αφήσω τον ίδιο τον de Nysschen να σου εξηγήσει:

Πολλά πρωτότυπα αυτόνομων αυτοκινήτων εστιάζουν στην λειτουργικότητα. Θα ήταν τρομερά βαρετό να πηγαίνεις από το Α στο Β. Για όνομα του Θεού, θα μπορούσες να έπαιρνες το λεωφορείο!

Πρέπει να υπάρχει κάποιου είδους ισορροπία. Τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης πρέπει, όπως αναφέρει το μεγάλο αφεντικό της Cadillac, να ενισχύουν το πάθος για την οδήγηση αλλά να εξαλείφουν τα βαρετά κομμάτια. “Ένα καλό αυτοκίνητο είναι μία από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής”, είπε ξεκάθαρα ο de Nysschen ενώ σχολιάζοντας το ημιαυτόνομο σύστημα Super Cruise της Cadillac, δήλωσε ότι η διαφορά μεταξύ σε αυτό και ένα πλήρως αυτόνομο σύστημα είναι περισσότερο νομική παρά τεχνική.