Η FIA προσπαθεί να καταργήσει το άβατο των grid girls

Σχετικά άρθρα

Grid Girls

Κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται με τον κλασικό και παραδοσιακό τρόπο. Αυτό ισχύει και για τη Formula 1 κατά τη γνώμη μου. Για παράδειγμα, θεωρώ πως στο άθλημα θα πρέπει να έχουμε μόνο ατμοσφαιρικούς κινητήρες, ελευθερία στην εξέλιξη, «ανοιχτά» cockpit, χωρίς κανένα είδους προστασία για το κεφάλι του οδηγού, αλλά και πολλά άλλα που δεν είναι της παρούσης.

Κάτι ακόμα που δεν πρέπει να αλλάξει είναι η παρουσία των κοριτσιών. Προφανώς και οι περισσότεροι από εμάς δεν παρακολουθούμε Formula 1 για τα grid girls, αλλά, όπως και να το κάνουμε τα όμορφα κορίτσια ξέρουν να δίνουν τη δική τους νότα στο όλο θέαμα. Αν θέλεις τη γνώμη μου, το κορυφαίο -πάντα θεωρητικά- μηχανοκίνητο άθλημα υστερεί και σε αυτόν τον τομέα, ειδικά αν κοιτάξεις προς το MotoGP.

Το αφήνουμε, όμως, και αυτό στην άκρη, για να «πιάσουμε» ένα άλλο θέμα. Grid boys! Ε, grid boys;;; Όχι, η ιδέα δεν είναι σίγουρα δική μου και μάλιστα είναι κάτι που έχουμε δει και στο παρελθόν, καθώς στο φετινό Grand Prix του Μονακό τα κορίτσια αντικαταστάθηκαν από αγόρια. Ο ουσιαστικός σκοπός της αλλαγής αυτής δεν είναι γνωστός και βέβαια συγκέντρωσε τα αρνητικά σχόλια των οπαδών.

Η λατρεμένη μας FIA θέλησε να επαναφέρει εν μέρει το συγκεκριμένο θέμα, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Στη Βραζιλία, λοιπόν, δε θα δούμε μόνο grid girls ή μόνο grid boys, αλλά και τα δύο! Μάλιστα! Μη με ρωτάς γιατί έγινε αυτό. Δεν γνωρίζει κανένας με σιγουριά την απάντηση. Μήπως θέλει η Παγκόσμια Ομοσπονδία να προσελκύσει γυναικείο πληθυσμό στο άθλημα;

Μη γελάς! Κι όμως, είναι πιθανό, γιατί οι διοικούντες έχουν δείξει ότι είναι ικανοί για όλα, όταν σου πλασάρουν «οικολογία» μέσα από τη Formula 1! Μήπως θέλουν να μειώσουν την από μόνη της σεξιστική παρουσία των κοριτσιών εκεί; Ο Bernie Ecclestone λέει πως είναι καλό (δε λέει για ποιον) να έχουμε και τα δύο φύλα στο grid, ενώ ένα μέλος αυτοκινητιστικής λέσχης πιστεύει ότι είναι σημαντικό να… καινοτομήσει η Βραζιλία στον τομέα αυτό!

Ωχ, Παναγία μου! Τι άλλο θα διαβάσουμε ακόμα…

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...