Infiniti: “Το Q60 Coupe θα είναι s3x machine”

Σχετικά άρθρα

Infiniti-Q60-Concept-16

Η Infiniti έχει ξεκινήσει μία πορεία ανάκαμψης και σε μία τέτοια προσπάθεια, απαραίτητη κρίνεται η παρουσία ενός “halo” μοντέλου. Ενός αυτοκινήτου που ενώ μπορεί να μην πουλήσει πολλά κομμάτια, αλλά θα τραβήξει την προσοχή του κόσμου. Η ναυαρχίδα που ετοιμάζει η Infiniti, δεν είναι άλλο από το Q60 Coupe. Ένα μοντέλο για το οποίο ο επικεφαλής επικοινωνίας της Infiniti, Matthew Davis, είχε να πει το εξής:

Δεν θα είναι best-seller, αλλά είναι η s3x machine που θα φτιάξει την εικόνα μας.

Πέραν αυτού και με δεδομένο ότι ακόμα δεν έχουμε δει την έκδοση παραγωγής του μοντέλου –αν και πληροφορίες λένε ότι δεν θα διαφέρει από το concept που είδαμε τον Ιανουάριο-, ο Davis δεν αποκάλυψε πολλά. Το μόνο που επιβεβαίωσε, είναι ότι θα βασίζεται σε μία πλατφόρμα που ναι μεν βασίζεται στην αρχιτεκτονική του Nissan 370Z, αλλά έχει δεχθεί σημαντικές τροποποιήσεις και έχει αναβαθμιστεί με διάφορα τεχνολογικά gadgets. Από εκεί και πέρα, δεν είπε κουβέντα για τον twin-turbo V6 ή για τους κινητήρες που θα εξοπλίζουν το Q60 Coupe γενικότερα – κινητήρες που οι φήμες λένε ότι θα προέρχονται από την Mercedes-Benz.

Δυστυχώς όμως, ένα μοντέλο παίρνουμε και ένα μπαίνει στον πάγο. Ο λόγος για το Q50 Eau Rouge που σύμφωνα με τον Davis “παγώνει”. Το αυτοκίνητο υπάρχει ως “σπουδή” αλλά έως εκεί. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το project έχει πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων. Απλά έχει παγώσει. Άγνωστο για πόσο καιρό, αλλά έχει παγώσει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέο Infiniti QX80

Η Infiniti παρουσιάζει το νέο QX80, με το μεγάλο SUV να αντλεί στοιχεία από το QX Monograph concept που παρουσιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο. Κίνηση...

Η teasάρει το Infiniti Vision QE Concept

Η Infiniti έδωσε στη δημοσιότητα 2 teasers φωτογραφίες του Vision QE Concept, του πρωτότυπου που θα βασίζεται το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας. Πρόκειται...