Κυρίαρχη και το 2016 η Mercedes, λέει η Red Bull

Σχετικά άρθρα

Nico Rosberg

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος η Mercedes έτρεξε χωρίς ανταγωνισμό στους περισσότερους αγώνες. 16 νίκες σε 19 αγώνες και 12 «1-2», κάτι που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της Formula 1, όπως φυσικά και οι 703 βαθμούς που κατέκτησε, από τους 817 μέγιστους διαθέσιμους. Το μόνο που άλλαξε σε σχέση με πέρυσι ήταν το όνομα της ομάδας που πήρε τρεις νίκες: το 2014 ήταν η Red Bull και φέτος ήταν η Ferrari.

Η ιταλική ομάδα έχει μπει -όπως όλα δείχνουν- στον δρόμο που αναζητούσε εδώ και χρόνια και θέλει να είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος το 2016. Βέβαια, οι αλλαγές στους κανονισμοί δε θα είναι μεγάλες και αρκετοί θεωρούν πως η Merc θα είναι ξανά μπροστά την επόμενη σεζόν. Ανάμεσά τους και ο επί κεφαλής της Red Bull, Christian Horner, που πιστεύει ότι οι μικρές αλλαγές στους κανονισμούς θα κρατήσουν την ομάδα του Brackley στην κορυφή.

Νομίζω ότι οι κανονισμοί είναι εξαιρετικά σταθεροί για την επόμενη σεζόν και η Mercedes θα μεταφέρει αναπόφευκτα αυτή την κυριαρχία, όπως και τη διαφορά που έχουν από τους άλλους. Θα βρουν κέρδος τον χειμώνα, αλλά αναμφίβολα θα είναι πιο κοντά στην κορυφή της καμπύλης και θα έχουν μικρότερο κέρδος στην απόδοση απ’ ό,τι οι άλλοι.

Είναι ένα τεράστιο κενό για να το καλύψει κάθε ομάδα. Δεν ξέρω αν θα έχουμε μια επανάληψη τη νέα σεζόν. Δε νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι καλές για να κερδίσει κάποιος της Mercedes.

Christian Horner

Τη σκυτάλη από τη Red Bull πήρε η Mercedes το 2014, καθώς η αυστριακή ομάδα κατέκτησε 4 πρωταθλήματα οδηγών και 4 κατασκευαστών από το 2010 μέχρι και το 2013. Ωστόσο, ο Horner πιστεύει πως η κυριαρχία της ομάδας του δεν ήταν τόσο μεγάλη, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα, ενώ τονίζει πως πρέπει να γίνουν αλλαγές, προκειμένου να υπάρχουν μάχες στην πίστα μεταξύ των μεγάλων ονομάτων.

Νομίζω ότι τα συνεχόμενα αποτελέσματα και οι συνεχόμενες νίκες είναι δύσκολο για κάθε άθλημα. Εμείς είχαμε κατηγορηθεί γι’ αυτό, αλλά δεν ήμασταν συνέχεια κυρίαρχοι, καθώς δύο χρονιές το πρωτάθλημα κρίθηκε στον τελευταίο αγώνα και ποτέ δεν κάναμε το «1-2» στο πρωτάθλημα. Νομίζω, με αυτή την κυριαρχία, ο κόσμος απομακρύνεται και πρέπει να γίνει κάτι δυνατό για να επιστρέψει.

Δε νομίζω ότι κανένας θέλει να βλέπει τον Fernando Alonso απλώς να συμμετέχει στους αγώνες. Θέλουμε να τον δούμε να μάχεται. Θέλουμε να δούμε τον Daniel Ricciardo να μάχεται. Θέλουμε να δούμε τον Sebastian Vettel εναντίον του Lewis Hamilton και του Nico Rosberg. Οι ομάδες ποτέ δεν το έκαναν αυτό, επειδή υπάρχει προσωπικό συμφέρον και δεν μπορείς να περιμένεις από τις ομάδες να το κάνουν. Αυτό είναι στο χέρι των διοικούντων να καταλήξουν σε καλύτερους κανονισμούς για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα