Οι αυτοκινητοβιομηχανίες καταθέτουν τις περισσότερες πατέντες για αυτόνομη τεχνολογία

Σχετικά άρθρα

toyota-future-mobility-ces-2016-3

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ή οι εταιρίες της  Silicon Valley είναι ο πραγματικός ηγέτης σε ότι έχει να κάνει με τις  περισσότερες πατέντες τεχνολογίας που αφορούν τα αυτόνομα αυτοκίνητα; Σύμφωνα με μια έρευνα του Reuters, οι αυτοκινητοβιομηχανίες!

Σύμφωνα με την έκθεση, το διάστημα μεταξύ 2010-2015, κατατέθηκαν 22.000 πατέντες που σχετίζονται με τα αυτόνομα αυτοκίνητα. Η Toyota είναι με διαφορά ο ηγέτης σε ότι έχει να κάνει τον αριθμό των πατεντών εκείνων που σχετίζονται με τα αυτόνομα αυτοκίνητα (άνω των 2.000). Την ιαπωνική εταιρία την ακολουθεί η γερμανική Robert Bosch GmbH, η ιαπωνική Denso Corp, η κορεαετική Hyundai Motor Co, η Αμερικάνικη General Motors Co και η Nissan. Η Alphabet Inc’s της Google, η εταιρία που έχει αναλάβει την εξέλιξη των αυτόνομων αυτοκινήτων του διαδικτιακού κολοσσού βρίσκεται στην 26η θέση της σχετικής λίστας.

Στην CES αυτές τις ημέρες έχουμε δει πάρα πολλές συμμαχίες ανάμεσα σε αυτοκινητοβιομηχανίες και σε εταιρίες τεχνολογίας που αφορούν στην εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης και στην διασύνδεση των αυτοκινήτων μεταξύ τους.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Kia και η Nissan γνωρίζουν και πότε κάνεις σεξ

Τα αποτέλεσμα της έκθεσης του μη κερδοσκοπικού Ιδρύματος Mozilla δείχνουν πως οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες παραδέχονται ότι μπορεί να πωλούν τα προσωπικά δεδομένα των οδηγών...

Αυτόνομο ρομποταξί έπεσε σε φρέσκο τσιμέντο και άλλο τράκαρε με πυροσβεστικό

Τα αυτόνομα ρομποταξί της Cruise τράβηξαν για ακόμη μια φορά τα βλέμματα της δημοσιότητας πάνω τους αυτή την εβδομάδα και αφού προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στους...