Οι αυτοκινητοβιομηχανίες καταθέτουν τις περισσότερες πατέντες για αυτόνομη τεχνολογία

Σχετικά άρθρα

toyota-future-mobility-ces-2016-3

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ή οι εταιρίες της  Silicon Valley είναι ο πραγματικός ηγέτης σε ότι έχει να κάνει με τις  περισσότερες πατέντες τεχνολογίας που αφορούν τα αυτόνομα αυτοκίνητα; Σύμφωνα με μια έρευνα του Reuters, οι αυτοκινητοβιομηχανίες!

Σύμφωνα με την έκθεση, το διάστημα μεταξύ 2010-2015, κατατέθηκαν 22.000 πατέντες που σχετίζονται με τα αυτόνομα αυτοκίνητα. Η Toyota είναι με διαφορά ο ηγέτης σε ότι έχει να κάνει τον αριθμό των πατεντών εκείνων που σχετίζονται με τα αυτόνομα αυτοκίνητα (άνω των 2.000). Την ιαπωνική εταιρία την ακολουθεί η γερμανική Robert Bosch GmbH, η ιαπωνική Denso Corp, η κορεαετική Hyundai Motor Co, η Αμερικάνικη General Motors Co και η Nissan. Η Alphabet Inc’s της Google, η εταιρία που έχει αναλάβει την εξέλιξη των αυτόνομων αυτοκινήτων του διαδικτιακού κολοσσού βρίσκεται στην 26η θέση της σχετικής λίστας.

Στην CES αυτές τις ημέρες έχουμε δει πάρα πολλές συμμαχίες ανάμεσα σε αυτοκινητοβιομηχανίες και σε εταιρίες τεχνολογίας που αφορούν στην εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης και στην διασύνδεση των αυτοκινήτων μεταξύ τους.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...