Porsche Panamera Shooting Brake για πρώτη φορά!

Σχετικά άρθρα

Porsche Panamera Shooting Brake spy photos (2)

Πλέον δεν μιλάμε για φήμες, αλλά για πραγματικότητα. Η Porsche θα βγάλει την δεύτερη γενιά της Panamera και σε Shooting Brake έκδοση και αυτές είναι οι πρώτες spy φωτογραφίες του μοντέλου.

Η Porsche Panamera Shooting Brake κάνει κοινές δοκιμές με την κανονική έκδοση της Panamera και αντλεί πηγή έμπνευσης από την Panamera Sport Turismo concept, και διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία ενός Shooting Brake μοντέλου. Η νέα Panamera θα διαθέτει εξελικτικό σχεδιασμό, θα κατασκευάζεται πάνω στη νέα πλατφόρμα MSB του VW Group, την ίδια πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσει και η Bentley ώστε να κατασκευάσει την επόμενη, τρίτη γενιά, της Continental.

Η νέα πλατφόρμα μπορεί να φιλοξενήσει αυτοκίνητα με τον κινητήρα τοποθετημένο στον μπροστά άξονα και τη κίνηση στον πίσω, με το σύστημα μετάδοσης να βρίσκεται κοντά στο μπροστά διαχωριστικό διάφραγμα, έτσι ώστε να επιτευχθεί καλύτερη ισορροπία και καλύτερος χειρισμός μέσα στις γρήγορες καμπές. Η MSB πλατφόρμα είναι κατασκευασμένη από χάλυβα υψηλής αντοχής και αλουμίνιο, κάνοντας τη νέα Panamera ελαφρύτερη κατά 90 κιλά από τη τωρινή γενιά, με το βάρος της να κυμαίνεται μεταξύ 1.800-1.900 κιλών. Τα τέσσερα καθίσματα της θα είναι τοποθετημένα χαμηλά, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να έχει χαμηλό κέντρο βάρους, το οποίο θα βελτιώσει τη οδική συμπεριφορά, με το μειωμένο βάρος να συμβάλει επίσης και στο να μειωθεί η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2.

Porsche Panamera Shooting Brake spy photos (12)

Η απλή έκδοση της Panamera εικάζεται πως θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο, με τις πωλήσεις της να ξεκινούν από το 20 εξάμηνο του 2016. Η νέα Panamera διαθέτει λιγότερα φυσικά κουμπιά στο εσωτερικό, μιας και πολλά από αυτά έχουν αντικατασταθεί από κουμπιά αφής.

Porsche-Panamera-2016-Spy-Photos-10

Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια μεγάλη οθόνη αφής, στην οποία προβάλλονται όλα τα δεδομένα του αυτοκινήτου, ακόμη και τα στοιχεία και ο τρόπος λειτουργίας (E-Auto, E-Power, E-Hold, E-Charge) του υβριδικού συστήματος στην Panamera Hybrid. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει επίσης ο νέος επιλογέας ταχυτήτων του αυτόματου κιβωτίου, οι διπλές ποτηροθήκες και το νέο τριάκτινο τιμόνι.

Porsche Panamera Shooting Brake spy photos (17)

Θα προσφέρεται είτε ως πισωκίνητη είτε ως τετρακίνητη και θα εξοπλιστεί με αρκετά ηλεκτρονικά συστήματα του VW Group και μηχανικά θα φορά μια γκάμα V6 και V8 κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, ενώ θα υπάρχει και plug-in υβριδική έκδοση, αλλά όχι ηλεκτρική. Η νέα Panamera σύμφωνα με τις φήμες θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο. Ο βασικός λόγος είναι ότι μέχρι σήμερα, λίγοι είναι αυτοί οι ιδιοκτήτες της Panamera που επιλέγουν την 4-πορτη Porsche με το 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Επίσης η νέα γενιά της Panamera θα διαθέτει ένα νέο ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης το οποίο θα βελτιώνει τη μέση κατανάλωση του αυτοκινήτου. H παραγωγή της θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Λειψίας λίγο πριν λανσαριστεί στην αγορά στις αρχές του 2017, με την Porsche να προσφέρει την Panamera εκτός από Shooting Brake και cabrio με μαλακή και σκληρή (hardtop) οροφή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Porsche καταργεί τις 718 Boxster και 718 Cayman στην Ευρώπη

Η Porsche καταργεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση τις τρέχουσες γενιές των 718 Boxster και 718 Cayman για τον ίδιο λόγο που κατήργησε και την προηγούμενη...

Η ηλεκτρική Porsche Boxster σε δοκιμές

Η Porsche συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης και ανάπτυξης της νέας γενιάς της Boxster, με το αυτοκίνητο να κυκλοφορεί το 2025 μαζί με την Cayman....

Αυτή η Porsche 911 Sport Classic πουλήθηκε για 478.000 δολάρια

Πριν σχεδόν δύο χρόνια η Porsche παρουσίασε την 911 (992) Sport Classic, περιορίζοντας την παραγωγή της σε 1.250 μονάδες. Η ειδική έκδοση του θρυλικού...

Η Porsche έδωσε το video της Taycan Turbo GT που διέλυσε το ρεκόρ της Tesla στο Nurburgring

Στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας η Porsche παρουσίασε την πιο πιο ακραία έκδοση της Taycan, την Turbo GT, και σήμερα η γερμανική εταιρία δημοσίευσε...
Autoblog.gr