Ρεκόρ χλμ. οδήγησαν οι Αμερικάνοι το 2015

Σχετικά άρθρα

traffic

Το 2014, οι Αμερικάνοι είχαν διανύσει 3,03 τρισ. μίλια ή 4,88 τρισ. χλμ., με το Αμερικανικό Υπουργείο Μεταφορών, να ανακοινώνει πως το 2015, οι Αμερικάνοι διήνυσαν κατά τι, περισσότερα χιλιόμετρα σε σχέση με πέρσι, κάνοντας παράλληλα ρεκόρ όλων των εποχών.

Η Αμερικάνικη κυβέρνηση έχει ξεκινήσει να μετρά πόσα μίλια διανύουν οι κάτοικοί της κάθε χρόνο από το 1939, με το 2007 να αποτελούσε το προηγούμενο ρεκόρ, όταν και οι κάτοικοι των Η.Π.Α οδήγησαν 3,03 τρισ. μίλια (4,88 τρισ. χλμ), καθώς την χρονιά που μας πέρασε οδήγησαν 3,148 τρις μίλια (5,07 τρις χλμ). Για να καταλάβεις το μέγεθος, το νούμερο αυτό αντιστοιχεί σε 337 ταξίδια μετ’επιστροφής από την Γη στο Πλούτωνα.

Μόνο τον Δεκέμβριο οι Αμερικάνοι διένυσαν 268,5 δις μίλια, μια αύξηση 4% σε σχέση με το 2014, με τα διανυθέντα μίλια να περιλαμβάνουν τα λεωφορεία, τα επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά. Η πτώση της τιμής της των καυσίμων, η επέκταση του οδικού δικτύου της Αμερικής με επενδύσεις ύψους 305 δις δολαρίων στις οδικές υποδομές, όπως και η άνθηση της οικονομίας, είναι οι κυριότερες αιτίες που οι Αμερικάνοι χρησιμοποιούν σήμερα περισσότερο τα οχήματα τους, με 255.900.000 αυτοκίνητα, φορτηγά και μοτοσυκλέτες να βρίσκονται στους δρόμους των Η.Π.Α. Να θυμίσω ότι ο πληθυσμός των Η.Π.Α. το 2014 ήταν 318,9 εκατ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...