Έκθεση Γενεύης 2016: Audi RS Q3 performance

Σχετικά άρθρα

Audi RS Q3 Performance

Στο αχανές περίπτερο της Audi, εκτός από τα S4 Avant και Q2, που τράβηξαν δικαιολογημένα την προσοχή, υπήρχε και το RS Q3 performance, που μπορεί να μην έπεσε πάνω του η απαραίτητη προσοχή, έχει όμως ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά. Έτσι, η γερμανική εταιρία μαζί με την quattro GmbH, όπως είχαν κάνει προηγουμένως με τα RS6 Avant performance και RS7 Sportback performance, στη Γενεύη παρουσίασαν το RS Q3 performance.

Το νέο μέλος της “performance” οικογένειας της RS οικογένειας, εξακολουθεί να κινείται από τον πεντακύλινδρο 2.5 TFSI. Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση, η απόδοση του έχει αυξηθεί κατά 27 άλογα και η ροπή του κατά 15 Nm. Αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας αποδίδει πλέον 367 άλογα και 465 Nm ροπής, με την τελευταία να είναι διαθέσιμη από τις 1.625 σ.α.λ. έως τις 5.500. Το μοτέρ, συνδυάζεται με ένα τροποποιημένο, 7-τάχυτο, S-tronic, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και φυσικά, το quattro σύστημα τετρακίνησης με τον ηλεκτρονικά ελεγχόμενο και υδραυλικά ενεργοποιούμενο πολύδισκο συμπλέκτη.

Audi RS Q3 Performance

Πώς μεταφράζονται όλα αυτά στον δρόμο; Σύμφωνα με την Audi, το RS Q3 performance ολοκληρώνει το sprint στα 100 km/h σε μόλις 4.4 δευτερόλεπτα με την τελική του να είναι 270 km/h. Αν μιλάμε για κατανάλωση δε, τότε η εταιρία ανακοινώνει ότι η μέση κατανάλωση είναι στα 8.6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα ενώ οι εκπομπές του Euro6 κινητήρα δεν υπερβαίνουν τα 203 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο.

Αλλαγές δεν έχουν γίνει όμως μόνο στον κινητήρα. Η ανάρτηση του RS Q3 performance είναι κατά 20 χιλιοστά χαμηλότερη από αυτή του Q3 ενώ προαιρετικά, το μοντέλο μπορεί να εξοπλιστεί με την ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση. Τα εμπρός φρένα έχουν διάμετρο 365 χιλιοστών με το χαρακτηριστικό design εξοικονόμησης βάρους και συνδυάζονται με 8-πίστονες δαγκάνες που στο RS Q3 performance είναι βαμμένες κόκκινες. Φυσικά, για να χωρέσουν οι τεράστιοι δίσκοι, οι ζάντες ελαφρού κράματος είναι 20 ιντσών και προσφέρονται σε διάφορα σχέδια και φινιρίσματα.

Εξωτερικά, οι αλλαγές που έχουν γίνει περιορίζονται στις ματ “titanium-look” λεπτομέρειες στην γρίλια, τους αεραγωγούς, τους καθρέφτες, τον διαχύτη κλπ. Το εσωτερικό από την άλλη, μεταφέρεται πρακτικά αυτούσιο από το RS Q3. Το Audi RS Q3 performance είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες με την τιμή του στη Γερμανία να ξεκινά από τα €61.000. Το ντεμπούτο του θα γίνει στην έκθεση της Γενεύης ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Τέλος, όπως θα δεις στις φωτογραφίες, λίγο πιο παραπέρα είχε και ένα επίσης μπλε R8 V10 Plus.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...