Έκθεση Γενεύης 2016: Lotus Exige Sport 350 Roadster

Σχετικά άρθρα

Lotus Exige Sport 350 Roadster (1)

Ένα από τα τέσσερα μοντέλα που είχε στη περίπτερο της η Lotus, ήταν η Exige Sport 350 Roadster, η οποία έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο της. Το αυτοκίνητο αποτελεί την ανοιχτή έκδοση της Exige Sport 350, που είδαμε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, και κύριο χαρακτηριστικό της είναι η μείωση βάρους σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση Exige S.

Πιο συγκεκριμένα το νέο μοντέλο της Lotus έχασε επιπλέον 10 κιλά, και πλέον ζυγίζει 1.085 κιλά, με την τοποθέτηση νέας πιο ελαφριάς μπαταρίας και νέων βάσεων της μηχανής. Επίσης, έχει γίνει καλύτερος σχεδιασμός για την τοποθέτηση των ηχοαπορροφητικών υλικών, καθώς επίσης και ελαφρύτερων σωληνώσεων του συστήματος εξαερισμού και κλιματισμού. Τέλος, νέα και ελαφρύτερη είναι η κεντρική κονσόλα, όπου πλέον έχει εκτεθειμένο τον μηχανισμό του κιβωτίου. Αυτό σημαίνει ότι είναι η ελαφρύτερη Exige που βγήκε ποτέ στην παραγωγή.

Μηχανικά δεν αλλάζει κάτι, και κίνηση παίρνει από τον γνωστό V6 3.5-λίτρων κομπρεσοράτο κινητήρα απόδοσης 345 ίππων και 400 Nm ροπής, που όμως συνδυάζεται με ένα ταχύτερο χειροκίνητο κιβώτιο. Για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 3,9 δευτ., ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 274 χλμ/ώρα. Προαιρετικά υπάρχει και ένα 6-τάχυτο αυτόματο, κόβοντας 0,1 δευτ. για το σπριντ, αλλά μειώνοντας κατά 13 χλμ/ώρα την τελική ταχύτητα.

Lotus Exige Sport 350 Roadster (15)

Οι μηχανικοί της Lotus ασχολήθηκαν και με την ανάρτηση της Exige 350, καθώς έχουν τοποθετηθεί πιο σφιχτά αμορτισέρ, άλλαξαν και τη γεωμετρία της ώστε να βελτιωθεί το κράτημα του αυτοκινήτου και να ανταποκρίνεται καλύτερα στις εντολές του τιμονιού και χαμήλωσαν το κέντρο βάρους. Όλες αυτές οι αναβαθμίσεις έχουν μειώσει κατά 2,5 δευτερόλεπτα το χρόνο γύρου στη πίστα δοκιμών της Lotus, σε σύγκριση με την Exige S, ολοκληρώνοντας τον σε 1 λεπτό και 29,8 δευτερόλεπτα, καθιστώντας την, τη πρώτη Lotus παραγωγή που κάνει τη πίστα του Hethel σε λιγότερο από 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα.

Στον επιπλέον εξοπλισμό, υπάρχουν οι ελαφριές σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου που μειώνουν το βάρος επιπλέον 5 κιλά, τόσα όσα μειώνουν και οι δύο μερών διάτρητοι και αεριζόμενοι δίσκοι. Αυτό σημαίνει ότι αν παραγγείλεις όλα τα προαιρετικά μέρη, η Lotus Exige Sport 350 ζυγίζει μόλις 1.115 κιλά. Προαιρετικά υπάρχει σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, πλήρης μοκέτα, πακέτο ηχομόνωσης, κλιματισμός, και μαύρες ή κίτρινες τετραπίστονες δαγκάνες. Ακόμα, η καμπίνα μπορεί να ντυθεί δέρμα ή alcantara, αλλά μπορείς επίσης να ντυθεί και με καρό υφάσματα ώστε να να μοιάζει με την Lotus Esprit S1 του 1976.

Τιμή για την Lotus Exige Sport 350 δεν ανακοινώθηκε, αλλά αναμένεται να κοστίζει περίπου €2.000 παραπάνω από τα €74.000 της coupe.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Lotus ανακοίνωσε τις τιμές του Emeya στην Ευρώπη

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, η Lotus αποκάλυψε το Emeya, με το οποίο η βρετανική εταιρία -υπό κινέζικη ιδιοκτησία- εισέρχεται στην κατηγορία των υπερπολυτελών...

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες της έκθεσης της Γενεύης του 2025

Παρότι οι διοργανωτές της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης αναφέρουν ότι η επιστροφή της στη μετά-Covid εποχή ήταν επιτυχημένη και πολλά υποσχόμενη, η πραγματικότητα απέχει...

Pininfarina Enigma GT με V6 κινητήρα υδρογόνου

Το πρωτότυπο Pininfarina Enigma GT έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης και σύμφωνα με την εταιρία μας δείχνει το πως θα μοιάζουν...
Autoblog.gr