Η Mercedes μάς εξηγεί τη σημασία του turbo και τη βελτίωση του ήχου μέσω wastegate

Σχετικά άρθρα

Mercedes AMG Turbo

Τίποτα δεν θεωρείται τυχαίο όταν μιλάμε για τη Formula 1. Τα τελευταία δύο χρόνια, το κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα έχει περάσει σε μια νέα πιο «οικολογική» και «πράσινη» εποχή, η οποία έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στον κόσμο. Δεν είναι μόνο οι κανονισμοί που συμβάλλουν σε αυτό, αλλά και η Mercedes, η οποία δε λέει να κατέβει από την κορυφή.

Η γερμανική ομάδα επένδυσε πολλά πάνω στους νέους κανονισμούς, δημιουργώντας μονοθέσια που πολύ σπάνια μπορούν να νικηθούν. Μέρος αυτών των αυτοκινήτων είναι και το power unit, στο οποίο κυριαρχεί το turbo. Η ομάδα του Brackley θέλει να μας εξηγήσει τη σημασία του, και το κάνει μέσω του Andy Cowell, επί κεφαλής της Mercedes AMG High Performance Powertrains, και του Pierre Godof, επί κεφαλής της ομάδας του turbo.

Στη συνέχεια, ο Cowell μάς εξηγεί πως έχει επιτευχθεί η όχι και τόσο μεγάλη βελτίωση στον τομέα του ήχου μέσω τροποποίησης στην εξάτμισης και κυρίως στο wastegate.

Τέλος, οι Lewis Hamilton και Nico Rosberg μιλούν για τα κράνη τους, για τη θέση οδήγησης και το τιμόνι.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...