Lauda: Το νέο σύστημα κατατακτήριων είναι ηλίθιο

Σχετικά άρθρα

Niki Lauda

Την προηγούμενη εβδομάδα οι ομάδες της Formula 1 ενέκριναν ομόφωνα το νέο σύστημα κατατακτήριων, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από τον πρώτο κιόλας αγώνα, ο οποίος απέχει κάτι περισσότερο από έξι 24ώρα για να ξεκινήσει. Όμως, από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστές οι προθέσεις της FIA για το νέο τρόπο ανάδειξης του poleman και των υπολοίπων θέσεων υπήρχαν αντιδράσεις από κάθε κατεύθυνση, τόσο από το κοινό όσο και από τους συμμετέχοντες στη κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τελευταίος που εκφράζει ανοιχτά την αντίρρηση του είναι ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και μη-εκτελεστικός πρόεδρος της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes, Niki Lauda. Πιο συγκεκριμένα ο Αυστριακός πιστεύει ότι το νέο σύστημα είναι “ηλίθιο”, όπως γλαφυρά το περιέγραψε, αν και είναι καλύτερη λύση από την πρόταση του Bernie Ecclestone, ο οποίος είχε δηλώσει η εκκίνηση να γίνεται με αντεστραμμένο το grid.

Χαρακτηριστικά, ο Lauda δήλωσε:

Το νέο format δείχνει ηλίθιο. Είμαι μέλος του στρατηγικού γκρουπ και ο Ecclestone ήρθε με την ιδέα ότι θα έπρεπε να αλλάζουμε κάτι στη μάχη για την pole position για να γίνει πιο ανταγωνιστική. Η αρχική πρόταση ήταν το ανεστραμμένο grid, με τον ταχύτερο χρόνο να εκκινεί 10ος και ούτε κάθε εξής. Για εμάς στη Mercedes δεν ήταν συναρπαστική ιδέα. Έτσι, ήταν καλύτερα να δεχτούμε την άλλη πρόταση, αν και δεν ξέρω αν όλα θα είναι έτοιμα στην Μελβούρνη.

Συνεχίζοντας και σχολιάζοντας τι περιμένει από την φετινή χρονιά, ο Αυστριακός είπε:

Δεν είναι λάθος της Mercedes αν στα πρόσφατα πρωταθλήματα ήμασταν καλύτεροι. Ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε, αλλά νομίζω ότι η απόσταση έχει μικρύνει. Την περασμένη χρονιά ήμασταν μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τη Ferrari, ενώ αυτή τη χρονιά νομίζω θα είναι πίσω 2 δέκατα. Αυτό μπορεί να συμβεί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...