Το νέο Ford Focus RX Rallycross του Ken Block

Σχετικά άρθρα

Ford Focus RX Rallycross (1)

Αυτό είναι το Ford Focus RX Rallycross, το νέο παιχνίδι του Ken Block για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross που ξεκινάει στις 15 Απριλίου στην Πορτογαλία. Ο Αμερικάνος ανέβασε στο προφίλ του στο Instagram μερικές φωτογραφίες και video του νέου του αγωνιστικού, στο οποίο όπως θα δεις κάθετα πάρα πολύ πίσω.

Θα υπάρχει επίσημη εργοστασιακή υποστήριξη στην όλη προσπάθεια, αλλά υπεύθυνη για την προετοιμασία των δύο αυτοκινήτων, που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα είναι η ομάδα του Ken Block, Hoonigan Racing Division, και ομόσταυλος του Αμερικάνου θα είναι ο Andreas Bakkerud.

Το αυτοκίνητο είναι ένα Ford Focus RS Rallycross, με τον 2-λιτρο EcoBoost κινητήρα του να διαθέτει turbo της Garrett με περιοριστή στομίου στα 45 χλστ.. Η διαχείριση του κινητήρα γίνεται από την Cosworth Electronics, ενώ υπάρχουν μεγάλα intercooler και αναβαθμισμένο σύστημα ψύξης. Αποδίδει 600 άλογα και Nm ροπή, στέλνοντας την κίνηση σε όλους τους τροχούς μέσω ενός 6-τάχυτου σειριακού κιβωτίου της Sadev, μέσω ρυθμιζόμενων μηχανικών εμπρός και πίσω διαφορικών τρίδισκου συμπλέκτη από carbon της AP, επιταχύνοντας για τα 0-96 χλμ/ώρα χρειάζεται σε μόλις 2 δευτ.

Το σώμα του είναι ενισχυμένο, διαθέτει φυσικά roll-cage εγκεκριμένο από την FIA, ενώ στον τομέα της ανάρτησης υπάρχουν ρυθμιζόμενα αμορτισέρ τριών δρόμων της Reiger. Τα φρένα είναι από την Brembo και περιλαμβάνει 4-πίστονες δαγκάνες με δίσκους διαμέτρου 350 χλστ., και υδραυλικό χειρόφρενο της Sadev., ενώ οι ζάντες είναι 17 ινστών με ελαστικά της AVON.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...