Η Toyota εξελίσσει τον “φύλακα άγγελο” σου

Σχετικά άρθρα

toyotax2400

Με την ειδησεογραφία για την αυτόνομη τεχνολογία να είναι πλέον σε καθημερινή βάση, η Toyota φαίνεται να ετοιμάζεται να επενδύει σε ένα νέο σύστημα που θα χρησιμοποιεί τους υπολογιστές ως βοήθεια προς τους οδηγούς και όχι αντικαθιστώντας τους.

Από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο η ιαπωνική εταιρία έχει ανακοινώσει ότι συνεργάζεται με τα MIT και Stanford, επενδύοντας 50 εκατ. δολάρια στην τεχνητή νοημοσύνη, και σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η Toyota επενδύει σε νέες εγκαταστάσεις στο πανεπιστήμιο του Michigan, ώστε να εξελίξει μια τεχνολογία που θα λειτουργεί ως “φύλακας άγγελος”, καθώς θα αναλαμβάνει τον έλεγχο ώστε να αποφευχθεί μια σύγκρουση.

Αυτό πρακτικά δεν είναι κάτι καινούριο, καθώς μέχρι σήμερα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, όπως το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης και το ABS έχουν σκοπό να μειώσουν τις πιθανότητες ατυχήματος, αλλά πάντα με την επέμβαση του οδηγού.

https://youtu.be/Gpw4TkvhjNw

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...

Toyota: Το 2025 η κυκλοφορία του ηλεκτρικού Hilux

Στα τέλη του 2022 και στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 60 χρόνων παρουσίας της Toyota στη Ταϊλάνδη, ο Akio Toyoda, πρόεδρος...
Autoblog.gr