14602222892128758591

Έχεις διαβάσει παρόμοια είδηση από το εξωτερικό, και συγκεκριμένα από την Αυστραλία, αλλά συνέβη και στην Ελλάδα. Ένας νεαρός από το Βόλο πήρε κλήση για παράνομο παρκάρισμα, και πιστεύοντας ότι θα “τιμωρήσει” το ελληνικό δημόσιο για τη κλήση της Τροχαία, ύψους €200, πήγε στο τοπικό κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. και την αποπλήρωσε με κέρματα του ενός, δύο και πέντε λεπτών του ευρώ.

Το αποτέλεσμα ήταν να κάνει δύσκολη τη ζωή τεσσάρων υπαλλήλων, καθώς μετρούσαν δύο ώρες τα πάνω από 600 κέρματα. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα, με τον νεαρό έχοντας νούμερο προτεραιότητας να περίμενε υπομονετικά για να κάνει το “κομμάτι” του. Μετά την παράδοση στην υπάλληλο της κλήσης του, της έδωσε μια σακούλα σούπερ μάρκετ γεμάτη με “χάλκινα” κέρματα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με αυτό το τρόπο τιμωρεί το ελληνικό δημόσιο ταλαιπωρώντας το.

Η υπάλληλος του ζήτησε να επιστρέψει την επομένη το πρωί, ώστε να βρίσκονται στο κατάστημα περισσότεροι υπάλληλοι και να γίνει η καταμέτρηση, αλλά ο νεαρός αρνήθηκε, έχοντας προσχεδιάσει τη κίνηση του, καθώς την επομένη έληγε η προθεσμία των 10 ημερών, διάστημα στο οποίο όπως ξέρουμε έχεις τη δυνατότητα να πληρώσεις το μισό ποσό του προστίμου.

Κατά την καταμέτρηση προέκυψαν διαφορές και με την “ενίσχυση” επιπλέον ατόμων χρειάστηκε να περάσουν δύο ώρες για να καταφέρουν τα τέσσερα άτομα να συμπληρώσουν το ποσό των 200 ευρώ και να πιστοποιηθεί το ποσό.