Η Volkswagen κόβει τα bonus των στελεχών της

Σχετικά άρθρα

Matthias Muller Volkswagen vw (3)

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι εταιρίες γενικά, όταν έχουν επιπλέον χρήματα, ή όταν τους συμβαίνουν καλά πράγματα κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς, μοιράζουν bonus στα στελέχη και στους υπαλλήλους τους, αλλά κανένα από αυτά τα πράγματα δεν αντιπροσωπεύει σήμερα την Volkswagen, με τον CEO της, Matthias Muller να πιέζει για μειώσεις στα bonus των ανθρώπων του διοικητικού συμβουλίου του γερμανικού κολοσσού.

Μια πρόταση που υποβλήθηκε κατά τη συνεδρίαση της διευθύνουσας επιτροπής του εποπτικού συμβουλίου, γνώρισε έντονη κριτική από έναν από τους βασικούς μετόχους της Volkswagen, το κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας το οποίο κατέχει το 20% των μετοχών της VW, σχετικά με τις προθέσεις του Muller, να πληρώσει bonus στα ανώτατα διευθυντικά στελέχη, έστω και μειωμένα, την ώρα που η εταιρεία ταλανίζεται από την κρίση του σκανδάλου χειραγώγησης εκπομπών και ετοιμάζεται να μειώσει το κόστος σε άλλα τμήματά της.

Τα bonus για τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη της VW έχουν γίνει ένα σημείο έντονης τριβής, σε μια κλιμακούμενη διαμάχη ανάμεσα σε ισχυρούς ανθρώπους της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, καθώς προετοιμάζεται να οριστικοποιήσει τη νέα στρατηγική της. Σύμφωνα με την Bild am Sonntag ο Muller θα ζητήσει από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen να δεχτούν μια εθελοντική μείωση των bonus τους κατά περίπου 30 τοις εκατό. Η VW με δήλωση της έκανε γνωστό πως ο πρόεδρος της, ο Hans Dieter Poetsch, όπως και άλλα κορυφαία στελέχη της θα πάρουν μειωμένα bonus για το 2015.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Press release of Volkswagen AG

Volkswagen AG informs on Wednesday:

„Supervisory Board and Management Board jointly agreed that – given the current situation of the company – a signal should also be sent with respect to the topic of the Management Board’s remuneration.

Different models which would constitute a reasonable and fair solution for all parties involved are currently discussed and coordinated.

As a consequence, this would lead to a significant reduction of the variable remuneration. This would also subsequently apply to Mr. Poetsch at his own request.

The individual compensation components will be adopted in the forthcoming Supervisory Board meeting and will be published in the annual report on 28 April.”

[/learn_more]

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Tο Σεπτέμβριο τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του VW Transporter

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Volkswagen ξεκίνησε την teasing καμπάνια του νέου Transporter (T7), για να ανακοινώσει σήμερα ότι το μοντέλο θα αποκαλυφθεί...

Η VW παρουσιάζει τα ID.3 GTX και ID.7 GTX Tourer

Τις γρήγορες GTX εκδόσεις των ID.3 και ID.7 Tourer παρουσίασε σήμερα η Volkswagen. Ξεκινώντας από το ID.3 GTX, είναι πισωκίνητο και στην έκδοση GTX...
Autoblog.gr