Αυτή η restomod BMW 2002 πωλήθηκε έναντι €111.000

Σχετικά άρθρα

194029_Front_3-4_Web

Αυτό το πραγματικό εξαίρετο παράδειγμα restomodded BMW 2002 του 1974 δημοπρατήθηκε από την Barrett-Jackson έναντι €111.000 με τα έσοδα από την δημοπρασία να πηγαίνουν εξ ολοκλήρου στο TGen Foundation για την στήριξη της έρευνας για τον καρκίνο.

194029_Interior_Web

Η 2002 είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της ομάδας “Clarion Builds” με επαγγελματίες του χώρου του αυτοκινήτου και πριν από λίγο καιρό, κέρδισε το 2015 Petersen Perfection Award. Λογικό δεν είναι; Κοίταξε την! Το αυτοκίνητο γδύθηκε εντελώς, εξαλείφθηκε όποιο ίχνος σκουριάς και στη συνέχεια ξεκίνησε η αναπαλαίωση και ο εκμοντερνισμός του. Κάθε εργασία που έγινε όμως στη συγκεκριμένη BMW, έγινε με προσοχή, σεβασμό και πάρα πολύ καλό γούστο. Γενικά, φαίνεται σαν μία πάρα πολύ περιποιημένη 2002 και όχι σαν restomod.

194029_Engine_Web

Εξωτερικά, μετά το καθάρισμα, το αυτοκίνητο βάφτηκε στο σχεδόν εργοστασιακό “Fjord Blue” χρώμα, οι ζάντες ελαφρού κράματος BBS RS είναι απολύτως αυθεντικές “εποχής” ενώ οι προφυλακτήρες αντικαταστάθηκαν με Ευρωπαϊκούς. Στο εσωτερικό, βλέπουμε άφθονο δέρμα αλλά την παράσταση κλέβουν το τιμόνι και ο λεβιές ταχυτήτων της Nardi. Η μοναδική ουσιαστική “μετατροπή” είναι η προσθήκη του premium ηχοσυστήματος… Η ίδια τακτική, ακολουθήθηκε και για τον κινητήρα. Κάτω από το καπό, βρίσκουμε τον εργοστασιακό, δίλιτρο M10 που έχει αναβαθμιστεί με νέα πιστόνια, νέα εισαγωγή, διπλά 40άρια Webers και ολοκληρωμένη εξάτμιση της MagnaFlow. Ο κινητήρας, συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο κιβώτιο της Getrag ενώ τόσο η ανάρτηση, όσο και το σύστημα πέδησης έχουν αναβαθμιστεί. Για κάτι πιο “ζωντανό” από τις φωτογραφίες, σου παραθέτω και το πρόσφατο video που ανέβηκε στο κανάλι του /Drive στο Youtube. Απόλαυσε!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κάπως έτσι θα είναι η νέα BMW X3

Μέσα στους επόμενους μήνες η BMW θα παρουσιάσει τη νέα, τέταρτη γενιά της X3 και αυτές οι renderings φωτογραφίες μας δείχνουν πως θα μοιάζει...