Ferrari: Δυνατότερη ομάδα της τελευταίας 10ετίας η Mercedes

Σχετικά άρθρα

Mercedes-Ferrari

Την πρώτη πραγματική απειλή νιώθει η Mercedes από το 2014, όταν ξεκίνησε η κυριαρχία της. Η Ferrari συνεχίζει να αποτελεί την ομάδα με τη μεγαλύτερη βελτίωση σε σχέση με πέρυσι και φυσικά τη μοναδική που μέχρι στιγμής μπορεί να παλέψει για νίκες. Η Mercedes βρίσκεται ήδη 50 βαθμούς μπροστά, αλλά αυτό έχει να κάνει με τα προβλήματα αξιοπιστίας που αντιμετώπισε η Scuderia σε Αυστραλία και Μπαχρέιν.

Σήμερα, στο FP2, η ιταλική ομάδα σημείωσε το «1-2» και δείχνει δυνατή σε ζεστές συνθήκες, αλλά ακόμα είναι νωρίς για να πούμε αν έχει προοπτικές νίκης. Παρ’ όλα αυτά, ο Maurizio Arrivabene πιστεύει πως η Mercedes είναι η δυνατότερη ομάδα της τελευταίας 10ετίας, τονίζοντας ότι μία ομάδα θα πρέπει να τα δώσει όλο για να βρεθεί μπροστά.

Μπορώ να πω ότι η φετινή ομάδα της Mercedes είναι η δυνατότερη που έχω δει τα τελευταία 10 χρόνια, επειδή, για να την κερδίσεις, θα πρέπει να δουλέψεις και να γίνεις καλύτερος από αυτούς. Έτσι, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να έχουμε καλά αποτελέσματα. Εξηγήσαμε πολύ καλά τι έγινε σε Αυστραλία και Μπαχρέιν, και ό,τι έχουμε πει είναι αλήθεια.

Μπορεί η Mercedes να έχει κάνει το δύο στα δύο, αλλά ειδικά η νίκη στην Αυστραλία προήλθε από λανθασμένη στρατηγική της Ferrari. Ο Toto Wolff, επί κεφαλής των Γερμανών, βλέπει τη Ferrari να πιέζει την ομάδα του, λέγοντας πως, για το καλό του αθλήματος και του ανταγωνισμού, αυτό θα πρέπει να συμβαίνει.

Μας πιέζουν πολύ σκληρά, και το είδατε σήμερα ότι είναι μια ωμή απόδοση συν την απόδοση των τελευταίων αγώνων. Η Ferrari δεν στο επίπεδό μας, διότι έκαναν ένα μεγάλο βήμα από το 2015 στο 2016, όμοιο με αυτό που είχαν κάνει από το 2014 στο 2015, και δεν είναι εύκολο να έχεις το κατάλληλο πακέτο με τη σωστή αξιοπιστία. Όσον αφορά την απόδοση, πραγματικά μας πιέζουν. Αυτό είναι καλό, γιατί έτσι πρέπει να είναι ο ανταγωνισμός.

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...