Κι άλλη απόδοση έχει η Ferrari

Σχετικά άρθρα

Sebastian Vettel

Η πρώτη από τις τρεις ημέρες του Κινεζικού Grand Prix ολοκληρώθηκε και, όπως συμβαίνει πάντα, η εξαγωγή των συμπερασμάτων για την ανταγωνιστικότητα των μονοθεσίων έχει την τιμητική της. Στο FP1, ήταν η Mercedes που βρέθηκε στις δύο πρώτες θέσεις, ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν στο FP2, όταν η Ferrari σημείωσε το «1-2», με τον Kimi Raikkonen να είναι μπροστά.

Φυσικά, γνωρίζουμε πως αυτό δε θα πρέπει να σημαίνει ότι η ιταλική ομάδα έχει το ταχύτερο μονοθέσιο στο Shanghai International Circuit, όπως άλλωστε λέει και ο Sebastian Vettel. Ο Γερμανός δηλώνει αρκετά ικανοποιημένος με το μονοθέσιο, ωστόσο επισημαίνει πως θα πρέπει να γίνει αρκετή δουλειά για αύριο, προκειμένου να βελτιωθεί κυρίως η ισορροπία στην SF16-H.

Πάντα ο στόχος σου είναι η pole, αλλά είμαστε ακόμα στην Παρασκευή, έτσι δεν μπορούμε να πούμε πολλά τώρα. Νομίζω ότι είχαμε μια ικανοποιητική ημέρα και το μονοθέσιο ήταν εντάξει στον έναν γύρο. Για τις μεγάλες αποστάσεις, ακόμα δεν έχω κοιτάξει τι έχουν κάνει οι άλλοι. Συνολικά, νομίζω ότι ακόμα βελτιωνόμαστε. Η ισορροπία δεν είναι ακόμα εκεί που θα ήθελα, οπότε ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

Η Παρασκευή δεν είναι σημαντική όσον αφορά τη θέση, είναι πιο σημαντική για την αίσθηση. Η αίσθηση ήταν εντάξει, αλλά το εντάξει δεν είναι καλό, οπότε νομίζω ότι ακόμα μπορούμε να βελτιωθούμε, ειδικά στην ισορροπία του μονοθεσίου. Θα γίνει πολλή δουλειά σήμερα, στην προσπάθεια να βρεθούμε μπροστά από όλους.

Το ιταλικό μονοθέσιο έχει πολύ καλή διαχείριση ελαστικών, ένας τομέας που ίσως αποδειχθεί καθοριστικός την Κυριακή. Ο Vettel περιμένει κι εκεί βελτίωση, ώστε να περιοριστεί η υψηλή φθορά που υπάρχει.

Νομίζω ότι είναι κάτι που πάντα μπορούμε να βελτιώσουμε. Η Κίνα είναι αρκετά δύσκολη για όλους, μπορείτε να δείτε τα γλιστρήματα που υπήρχαν. Η φθορά των ελαστικών ήταν αρκετά υψηλή. Στον έναν γύρο είναι καλά, αλλά στον αγώνα θέλεις να έχεις πολλούς καλούς συνεχόμενους αγώνες. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μας.

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα