GP Ρωσίας 2016: Οι επιλογές ελαστικών των οδηγών

Σχετικά άρθρα

GP CINA F1/2016

Όπως έχει συνηθίσει να κάνει η Pirelli, 10 ημέρες πριν από την έναρξη κάποιου Grand Prix, ανακοινώνει τις επιλογές των οδηγών για το 3ήμερο. Σε 10 ημέρες από σήμερα, θα ξεκινήσει το Grand Prix στο Sochi της Ρωσίας, έτσι έπρεπε να μάθουμε τα σετ των ελαστικών που έχουν επιλέξει οι οδηγοί, και αυτό που βλέπουμε είναι ότι κυριαρχεί η πολύ μαλακή γόμα.

Εν αντιθέσει με την Κίνα αυτό που παρατηρούμε είναι ότι κανένας οδηγός εντός μιας ομάδας δεν έχει κάνει διαφορετική επιλογή από τον team-mate του. Η Mercedes είναι πολύ επιθετική, έχοντας διαλέξει 8 σετ πολύ μαλακών ελαστικών, 4 σετ μαλακών ελαστικών και 1 σετ μέσης, το οποίο ουσιαστικά είναι ορισμένο από την Pirelli.

Η Ferrari έχει μοιράσει τη μαλακή και την πολύ μαλακή γόμα, ενώ βλέπουμε ότι υπάρχουν ακραίες επιλογές, με τη Red Bull και την Haas να έχουν επιλέξει 10 σετ πολύ μαλακής και μόλις 2 σετ μαλακών ελαστικών, πράγμα που οδηγεί σε διαφορετικές στρατηγικές.

Από τα 13 σετ που βλέπεις, τα τρία ορίζονται από την Pirelli: ένα σετ από κάθε γόμα. Για τον αγώνα ορίζεται ένα σετ μέσης κι ένα μαλακής γόμας, ενώ ένα σετ πολύ μαλακής γόμας θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί από τους οδηγούς στο Q3. Οι οδηγοί που δε θα περάσουν στο τρίτο μέρος των κατατακτήριων θα έχουν δικαίωμα να το χρησιμοποιήσουν στον αγώνα.

Αναλυτικά οι επιλογές των οδηγών:

Russian GP 2016 Drivers Tyres

ΠηγήPirelli

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...