Ecclestone: Οι γυναίκες δεν μπορούν να είναι στη Formula 1

Σχετικά άρθρα

Bernie Ecclestone

Η Formula 1 και γενικότερα ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένα ανδροκρατούμενο άθλημα. Βέβαια, υπάρχουν γυναίκες που δοκιμάζουν την τύχη τους ανάμεσα στους άνδρες, ωστόσο είναι λίγες αυτές που ξεχωρίζουν, ιδιαίτερα αν κοιτάξουμε τη Formula 1, εκεί όπου η Susie Wolff ήταν η τελευταία που είχε στόχο να πάρει μέρος σε αγώνα, πράγμα που ποτέ δεν έγινε.

Ο Bernie Ecclestone πίστευε εξαρχής πως οι γυναίκες δεν μπορούν να τα καταφέρουν στη Formula 1, γι’ αυτό και πρότεινε την ιδέα ενός καθαρά γυναικείου πρωταθλήματος. Ο 85χρονος δεν έχει αλλάξει την άποψή του για το ωραίο φύλο και τώρα λέει ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να αντέξουν τις απαιτήσεις των σημερινών μονοθεσίων.

Δε θα έπαιρναν σοβαρά τις γυναίκες. Δεν μπορούν να αντέξουν σωματικά.

Susie Wolff

Η Wolff παίρνει θέση στα λεγόμενα του Βρετανού, υποστηρίζοντας ότι το αφεντικό της Formula 1 δεν ήταν τόσο «κακό» όσο ακούστηκε, αφού απομονώθηκε ένα κομμάτι των δηλώσεών του. Η Σκωτσέζα, μάλιστα, επισημαίνει πως ο Ecclestone ήταν δίπλα της στην καριέρα της, ενώ παραδέχεται μια γυναίκα θα ήταν προς όφελος της Formula 1 όσον αφορά το εμπορικό κομμάτι, για το οποίο αγωνίζεται ο Ecclestone.

Πιστεύω ότι μια γυναίκα μπορεί να πετύχει στη Formula 1. Μια γυναίκα μπορεί σωματικά να οδηγήσει ένα μονοθέσιο Formula 1. Έκανα απόσταση αγώνα στη Βαρκελώνη και απέδειξα ότι είναι δυνατό. Όταν ακούω αυτά τα σχόλια, σκέφτομαι «wow, πώς μπορεί να τα έχει πει αυτά;». Αλλά, όταν το κοιτάω πιο προσεκτικά, βλέπω ότι τα σχόλια αυτά είναι εκτός πλαισίου. Υπήρξε μια πιο εκτενής συνέντευξη γύρω από το θέμα και βασικά τα σχόλιά του δεν είναι τόσο άσχημα όσο ακούγονται.

Δεν υπερασπίζομαι τον Bernie. Συμφωνούμε σε μερικά θέματα και μπορώ να πω ότι σε κάθε μου βήμα ήταν υποστηρικτής. Δε νομίζω ότι είναι δίκαιο να λέμε ότι είναι εναντίον των γυναικών στη Formula 1 κι επίσης είπε στην συνέντευξη ότι θα ήταν το καλύτερο για τη διαφήμιση της Formula 1 μια επιτυχημένη γυναίκα οδηγός.

Αν ήταν στο χέρι σου, ποια γυναίκα θα ήθελες να δεις μέσα σε ένα μονοθέσιο της Formula 1;

ΠηγήBBC, GMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...