Alfa Romeo 4C με τριπλή υπετροφοδότηση και 474 άλογα

Σχετικά άρθρα

01

Χθες διάβασες ότι η BMW στο περιθώριο του International Vienna Motor Symposium στην Αυστρία παρουσίασε ένα νέο τετράτουρμπο εξακύλινδρο 3.0-λίτρων diesel κινητήρα, όμως, σε αυτή την εκδήλωση βρισκόταν και η αυστριακή εταιρία κινητήρων AVL, η οποία παρουσίασε μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση για την Alfa Romeo 4C.

Η AVL παρουσίασε μια πρωτότυπη 4C, η οποία διαθέτει το υβριδικό σύστημα HyPer 200, και διαθέτει τρεις μορφές υπερτροφοδότησης. Από τον 1.750 κ.εκ. τετρακύλινδρο εργοστασιακό κινητήρα έχει αφαιρεθεί το turbo και τα περιφερειακά του, και στη θέση του υπάρχει ένας ηλεκτρικός κομπρέσορας δύο σταδίων για τις χαμηλές στροφές, και ένα bi-turbo, μαζί με το κατάλληλου μεγέθους intercooler.

02

Ο κομπρέσορας λειτουργεί με ηλεκτρικό κύκλωμα 48 V και το αποτέλεσμα αυτού του τριπλού συστήματος υπετροφοδότησης είναι η απόδοση του συνόλου να φτάνει τα 474 άλογα στις 8.000 σ.α.λ., χωρίς να αναφέρεται η τιμή της ροπής. Το όνομα του συστήματος προήλθε από την απόδοση του κινητήρα 200 kW (272 ίππων) ανά λίτρο, με την εταιρία να θεωρεί ότι αυτή θα είναι η απόδοση των κινητήρων παραγωγής στο άμεσο μέλλον, ενώ το βάρος του αμαξώματος ανέρχεται στα 1.000 κιλά.

ΠηγήAVL

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...