Ιαπωνία: Όχι στις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων στους δημόσιους δρόμους

Σχετικά άρθρα

Mitsubishi-Autonomous

Σύμφωνα με την Εθνική Αστυνομική Υπηρεσία της Ιαπωνίας, απαγορεύονται οι δοκιμές αυτόνομων οχημάτων στους δημόσιους δρόμους. Οι αρχές της Ιαπωνίας αναφέρουν πως οι δοκιμές θα πρέπει να γίνονται με οχήματα που έχουν έναν άνθρωπο πίσω από το τιμόνι, ο οποίος θα είναι σε θέση να αναλάβει τον έλεγχο του οχήματος, σε περίπτωση που οι υπολογιστές του σταματήσουν να λειτουργούν ή παρουσιάσουν δυσλειτουργία.

Επιπλέον, τα οχήματα που θα δοκιμάζονται σε δημόσιους δρόμους πρέπει να εξοπλίζονται και με ένα μαύρο κουτί, παρόμοιο με αυτό των αεροπλάνων, το οποίο και θα καταγράφει όλα τα δεδομένα. Έτσι, σε περίπτωση ατυχήματος, τα δεδομένα που έχει καταγράψει το μαύρο κουτί θα δώσουν την απάντηση με το τι πήγε στραβά. Οι Ιαπωνικές αρχές επεξεργάζονται ένα σύστημα ταξινόμησης των αυτόνομων αυτοκινήτων τεσσάρων επιπέδων, με το 1ο επίπεδο να αφορά τα οχήματα που διαθέτουν κάποιες αυτοματοποιημένες λειτουργίες, το 2ο επίπεδο τα οχήματα που μπορούν να επιταχύνουν, να φρενάρουν και να αναλαμβάνουν τον έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης, το 3ο επίπεδο αφορά τα περιορισμένης χρήσης αυτόνομα οχήματα, με τον οδηγό να μπορεί να πάρει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, όταν είναι απαραίτητο, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, το αυτοκίνητο θα οδηγεί μόνο του, ενώ το 4ο επίπεδο αφορά τα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα, που δεν απαιτούν την παρουσία ανθρώπου.

Το καλοκαίρι, οι αρχές τς Ιαπωνίας θα αναλύσουν τις απαραίτητες νομοθετικές τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε τα αυτόνομα αυτοκίνητα να μπορούν να κάνουν δοκιμές σε δημόσιους δρόμους, με το μεγαλύτερο ερώτημα να είναι το ποιος θα ευθύνεται νομικά σε περίπτωση ατυχήματος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...