Subaru WRX STi TT Attack. Στόχος ο χρόνος το ρεκόρ!

Σχετικά άρθρα

landscape-1464904713-wrx

Εδώ και κάποια χρόνια, η Subaru επισκέπτεται το Isle of Man για τον φημισμένο αγώνα. Εδώ και κάποια χρόνια, η Subaru θέτει νέο ρεκόρ γύρου για αυτοκίνητα όμως φέτος αποφάσισε ότι θα σταματήσει να “παίζει”. Τα πράγματα σοβαρεύουν με το WRX STI TT Attack, το “όπλο” που αποκάλυψαν τον περασμένο Απρίλιο η Subaru και η Prodrive. Τότε, ελλείψει πληροφοριών για τα μηχανικά του αυτοκινήτου, αναφέραμε μόνο το επιθετικό bodykit, την μικρότερη απόσταση από το έδαφος, τις νέες ζάντες ελαφρού κράματος και το εκτενέστατο roll-cage – γιατί είναι γνωστό ότι το Isle of Man TT δεν συγχωρεί λάθη. Τώρα όμως, με τον αγώνα να έχει τυπικά ξεκινήσει, γνωρίζουμε ορισμένα επιπλέον πράγματα.

gallery-1464903637-img-8489

Όπως το γεγονός ότι κάτω από το καπό εξακολουθεί να βρίσκεται ο δίλιτρος, επίπεδος και υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος αλλά είναι ελαφρώς “πειραγμένος”. Άλλωστε η Prodrive ξέρει 5 πράγματα από προετοιμασία αγωνιστικών. Έτσι, ο δίλιτρος boxer αποδίδει πλέον 550 άλογα και 550 Nm ροπής! Την θέση του συμβατικού κιβωτίου, έχει πάρει ένα καινοτόμο “σειριακό”. Τα εισαγωγικά βρίσκονται εκεί για να υποδηλώσουν ότι δεν πρόκειται για ένα πραγματικό σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων αλλά ένα H-pattern με υδραυλικούς actuators. Επίσης, οι σχέσεις του κιβωτίου είναι τέτοιες ώστε να επιτρέπουν την πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του κινητήρα αλλά και της ενεργής αεροδυναμικής του αυτοκινήτου. Ναι, ενεργής, αφού με το πάτημα ενός κουμπιού, η πίσω αεροτομή “stallάρει” για μειώνονται οι αντιστάσεις στις ευθείες. Έτσι το εν λόγω WRX STI μπορεί να πιάσει τα 290-300 km/h…  Κλείνοντας με τα του εξωτερικού, να επισημάνουμε ότι το Subaru περνά την δύναμη στον δρόμο χάρη σε τέσσερα slicks! Είπαμε, σοβαρεύουν τα πράγματα.

gallery-1464903564-img-8322-5

Όσον αφορά στο εσωτερικό, μην περιμένεις πολλά. Δύο καθίσματα, το roll-cage που αναφέραμε και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων. Οτιδήποτε “περιττό” έχει αφαιρεθεί για να μειωθεί το βάρος. Μόνο έτσι άλλωστε θα επιτευχθεί ο στόχος. Ποιος είναι αυτός; Ένας “χρόνος μοτοσυκλέτας” που σημαίνει μέση ωριαία ταχύτητα της τάξης των 210 km/h περίπου. Για την ιστορία, πέρυσι ο Higgins –που θα βρίσκεται στη θέση του οδηγού και φέτος βεβαίως- είχε μ.ω.τ. 188.2 km/h. Μέσα στον Ιούνιο θα γνωρίζουμε τι πέτυχε το WRX STI TT Attack και αν πετύχει τον στόχο του, το video που παραδοσιακά δίνει στη δημοσιότητα η Subaru, θα είναι το λιγότερο εντυπωσιακό!

ΠηγήRoad&Track

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...