Η Νορβηγία θα απαγορεύσει το 2025 τα αυτοκίνητα με ορυκτά καύσιμα

Σχετικά άρθρα

electric-cars-renewable-energy-norway

Με ένα αρκετά επιθετικό πλάνο, η Νορβηγία σκοπεύει να καταργήσει την πώληση αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα για την κίνηση τους, μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, ενισχύοντας τη τάση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας την μια από τις πιο οικολογικές χώρες παγκοσμίως.

Οι πολιτικές δυνάμεις της σκανδιναβικής χώρας λέγεται ότι συμφώνησαν ότι το 100% των αυτοκινήτων που θα κινούνται στη Νορβηγία θα χρησιμοποιούν πράσινη ενέργεια έως το 2025. Σήμερα περίπου το 24% των αυτοκινήτων της χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια.

Ωστόσο, υπάρχει κάποια άρνηση από άλλους εκπροσώπους της Δεξιάς ότι η κίνηση αυτή έχει επιβεβαιωθεί. Αν τελικά περάσει, το παραπάνω μέτρο θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την οικονομία της χώρας, καθώς ένα μεγάλο μέρος των πόρων της Νορβηγίας βασίζεται στην πετρελαϊκή βιομηχανία της.

Tesla_Model_S_Nissan_LEAF_Peugeot_iOn_Buddy_Th!nk_in_Oslo_2013_cropped

Η παραπάνω είδηση δεν θα μπορούσε να αφήσει αμέτοχο τον Elon Musk, CEO της Tesla, ο οποίος επαινεί την ανακοίνωση, γράφοντας στον λογαριασμό του στο Twiter, ότι θαυμάζει τη χώρα.

Η Νορβηγία στοχεύει στο τριπλασιασμό της χρήσης αιολικής ενέργειας μέχρι το 2020, με επενδύσεις 3 δις δολαρίων από το 2013, ενώ το συντριπτικό ποσοστό της ενέργειας της προέρχεται από τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια. Τέλος, η πηγή αναφέρει, επίσης, ότι η Νορβηγία θα γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα δεσμευτεί για μηδενική αποψίλωση των δασών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Ε.Ε θέλει τα συνθετικά καύσιμα να είναι ουδέτερα από άνθρακα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να απαιτήσει τα αυτοκίνητα που λειτουργούν με συνθετικά καύσιμα, να είναι 100% ουδέτερα από άνθρακα, εάν πρόκειται να πωλούνται μετά...

Για πρώτη φορά, το μερίδιο των ηλεκτρικών άγγιξε το 21% στην Ευρώπη

Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2023, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν σημαντικά (+17,9%), φτάνοντας συνολικά τις 7,1 εκατομμύρια μονάδες,...

Σπάνια αυτοκίνητα εκατομμυρίων βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα σε αποθήκη

Αυτή η συλλογή αυτοκινήτων ενδεχομένως να είναι το μεγαλύτερο "barn find" που έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια, μιας και τα αυτοκίνητα που για χρόνια...